Biljettsläpp till vårens Samtal på Dunkers

PS
Paul Svensson

I dag, fredag 28 januari, släpptes äntligen vårens efterlängtade biljetter till Samtal på Dunkers. I vår fokuserar man på författare och har bjudit in Carsten Jensen, Hynek Pallas och Lena Andersson samt David Lagercrantz. Med Kulturkortet får du hela 60 kronor rabatt på biljettpriset. Missa inte chansen att säkra din plats till vårens intressanta samtal på det litterära temat.

Samtal på Dunkers är en riktig långkörare och ett omtyckt arrangemang för såväl kunniga och nyfikna helsingborgare som hitresta till staden vid vattnet. Under åren har samtalen gästats av många olika kulturpersoner, samhällsdebattörer och opinionsbildare. Det har pratats om allt och inget och det där emellan. Det blir oftast både personligt och innerligt men ändå med glimten i ögat.

12 mars 14.00
Carsten Jensen
Få är väl de som inte har hört talas om Carsten Jensen, en av Danmarks mest lästa författare. Carsten är också journalist och samhällsdebattör och har även var adjungerad professor i kulturanalys i hemlandet. Hans reseskildringar är oerhört uppskattare och har översatts till flera språk. Carsten Jensen blev belönad med det prestigefyllda Rausingpriset 2019. Totalt finns 13 av hans böcker på svenska, varav den senaste, Bjälken i mitt öga, kom 2021.
Samtalsledare: Mikael Olsson Al Safandi.

26 mars 14.00
Hynek Pallas och Lena Andersson
Hynek Pallas är författare, kritiker, kulturskribent och fil. dr. i filmvetenskap. Han har bland annat gett ut böckerna Oanpassbara medborgare och Ex: Migrationsmemoar 1977–2018. Hynek Pallas har också haft uppdrag för Svenska Dagbladet, Dagens Nyheter, Expressen kultur och GP Kultur.
Lena Andersson är författare och krönikör i Svenska Dagbladet. Hon romandebuterade 1999 med Var det bra så? och 2013 tilldelades hon Augustpriset för Egenmäktigt förfarande.
Samtalsledare: Martin Schibli.

7 maj 14.00
David Lagercrantz
Från kriminalreporter till hyllad och prisbelönt författare. David Lagercrantz fick sitt skönlitterära genombrott redan 2009 med boken Syndafall i Winslow. Sex år senare hade han hunnit med att skriva en av de mest sålda böckerna i Sverige, Jag är Zlatan, samt tagit över Millenium-serien. Just nu skriver han på en helt ny deckarserie, Obscuritas. David har även toppat bestsellerlistor i New York Times, USA Today och Barnes & Nobles.
Samtalsledare: meddelas vid ett senare tillfälle.

Köp biljetter på Dunkers kulturhus
Vårens samtal lovar sannerligen mycket. Med Kulturkortet betalar du endast 170 kronor per samtal. Passa på medan det fortfarande finns biljetter. Biljetter köper du på plats i entrén på Dunkers kulturhus.
Just nu krävs det ett giltigt vaccinationsbevis samt giltig legitimation för att ta del av Samtal på Dunkers. Aktuella restriktioner och rekommendationer uppdateras löpande på Dunkers kulturhus webbplats.

Vad: litterärära storheter
När: 12 mars, 26 mars och 7 maj 14.00
Var: Dunkers kulturhus
Pris: ordinarie pris 230 kronor, 170 kronor med Kulturkortet

Foto från vänster: Isak Hoffmeyer, bokförlaget Atlas, bokförlaget Polaris, Kajsa Göransson.

Lämna en kommentar