Bio för åtta på Röda kvarn

PS
Paul Svensson

I sviterna av de nya restriktionerna gällande Covid-19 i Sverige är det många verksamheter som har stängt. Röda kvarn i Helsingborg håller öppet och har vidtagit nya säkerhetsåtgärder för att göra bioupplevelsen så trygg som möjligt. Förutom extra städning och tillgänglig handsprit släpper man bara in åtta personer per filmvisning i biografens rymliga salonger. På så sätt kan du fortfarande njuta av film på vita duken och på samma gång hålla säkert avstånd till andra filmälskare.

Röda kvarn är Helsingborgs äldsta biograf och likt många andra har de haft det kämpigt under 2020. När de nya restriktionerna om max åtta personer på allmänna sammankomster och offentliga tillställningar trädde i kraft tog de beslutet att fortsätta verksamheten. På Röda kvarn ser man allvarligt på den ökade smittspridningen men känner samtidigt att man vill ge människor hopp i en svår tid som kan leda till ökad psykisk ohälsa. Och en säker filmupplevelse kan för många vara tillräckligt för att den numer omtumlande vardagen ska kännas lite ljusare och något mindre skakig. Men som alltid rekommenderar både vi och Röda kvarn att man stannar hemma om man känner sig det minsta sjuk. Säkerhet går före allt annat.

En av de största ändringarna är att Röda kvarn nu endast tillåter åtta personer per filmvisning. Det betyder att det kommer att finnas gott om plats i biografens två rymliga salonger. Den största salongen har totalt 143 fåtöljer och den mindre salongen rymmer vanligtvis 69 filmentusiaster. Som besökare behöver du med andra ord inte oroa dig för att det ska bli svårt att hålla säkert avstånd. Platserna är dessutom onumrerade och du kan själv välja plats innan filmen startar.

Röda kvarn har även vidtagit en massa andra viktiga säkerhetsåtgärder för att besöket ska bli så tryggt som möjligt. Det blir bland annat extra städning på toaletter, man torkar av handtag flera gånger om dagen och kortterminalen ser man till att hålla säker och ren. Det finns också handsprit i lokalerna. Röda kvarn ber även sina besökare att förköpa biljetter via webbplatsen för att minska den personliga kontakten med personalen.

Precis som vanligt har du med kulturkortet rabatt på filmerna som visas. På ordinarie utbud är det 20 kronor som gäller, tio kronor för barnfilm och fem kronor på filmer som ingår i konceptet knattebio. På biorodakvarn.se kan du läsa mer om det säkra biobesöket och här hittar du även veckans alla filmvisningar. Just nu kan du till exempel njuta av brittiskt drama i form av Summerland, dokumentären om miljöhjälten Greta och David Finchers (Gone Girl, Fight Club, Seven med flera) nya storfilm Mank.

Vad: Röda kvarn har öppet
När: November och december 2020
Var: Röda kvarn, Karlsgatan 7, Helsingborg
Pris: Med kulturkortet har du alltid 20 kronor rabatt på ordinarie biljettpris och tio kronor på barnfilmer

Lämna en kommentar