Bio för barn på Röda kvarn under höstlovet

PS
Paul Svensson

Under höstlovet, 26-30 oktober, visar Röda kvarn i Helsingborg filmer för barn i alla åldrar. Och med kulturkortet har du rabatt både på knattebio som på filmer som riktar sig till de lite äldre barnen. Under höstlovet i biomörkret blir det både spökeri, rymdresor och tecknade björnar från Italien.

Onsdag, torsdag, lördag och söndag. Det är dagarna som gäller på Röda kvarn, även under höstlovet. Totalt visas fem olika filmer, varav två ingår i konceptet knattefilm som riktar sig till biografens yngsta besökare. Den första av knattefilmerna heter Lilla spöket Laban – Spökdags och handlar om världens snällaste spöke och den andra filmen är Shooms otroliga resa, om en liten uggla som letar efter sina föräldrar. Filmerna som ingår i det här konceptet är under 60 minuter, vilket är perfekt för småttingar som gör sitt första biobesök. Lilla spöket Laban – Spökdags visas onsdag 28 oktober samt torsdag 29 oktober och lördag 31 oktober klockan 15.00. Filmen om ugglan Shoom visas endast på söndag 1 november klockan 15.50. Med kulturkortet kostar en knattebiljett endast 45 kronor.

De tre andra filmerna som visas under höstlovet bjuder på monsterkusligheter, äventyr i rymden och tecknade björnar från Sicilien, Italien. Först ut är Nelly Rapp – Monsteragent med Matilda Gross i huvudrollen. Filmen bygger på Martin Widmarks böcker med den rappa tjejen i titeln. I just den här filmen spenderar hon sitt lov hos sin morbror Hannibal och det visar sig att han minsann är en riktig monsteragent. Och innan Nelly vet ordet av det blir hon indragen i en värld med vampyrer,  varulvar och spöken. Precis den typen av kusligheter som behövs för att bli monsteragent. Filmen är från elva år (sju år i vuxet sällskap) och visas onsdag 28 och 31 oktober klockan 15.20.

Sagan om Björnarna som erövrade Sicilien är en tecknad berättelse både för stora och små barn (också vuxna). Här varvas äventyr med familjevärden när björnarnas konung måste rädda sin kidnappade son, hitta mat inför vintern samt leda sin stam genom bergen och in i människornas land. Kan björnarna och människorna leva sida vid sida? Sagan om björnarna som erövrade Sicilien visas torsdag 29 oktober klockan 16.10 (filmen visas även lördag 24 oktober klockan 15.20, men då är det officiellt inte höstlov ännu).

Söndag 1 november klockan 14.20 visas också Rymdresan med bland annat Robert Gustafsson. Filmen bygger på Christer Fuglesangs populära barnböcker med samma namn. Biljetter till Rymdresan kostar 85 kronor för barn om du köper biljett med kulturkortet (vuxna betalar 95 kronor).

För att du som besökare ska känna dig trygg med ett besök på Röda kvarn har biografen vidtagit en hel del säkerhetsåtgärder. Antalet platser är kraftigt reducerat, vilket betyder att det gäller att vara ute i god tid för att säkra platser till visningarna. På biorodakvarn.se köper du biljetter både till dina barn och dig själv.

Vad: Höstlov på Röda kvarn
När: 28, 29 och 31 oktober samt 1 november
Var: Röda kvarn, Karlsgatan 7, Helsingborg
Pris: Med kulturkortet har du tio kronor rabatt på barnfilmer och fem kronor rabatt på knattefilmer

Lämna en kommentar