Bio på Röda Kvarn i april

EB
Elin Blomfeldt
Bio Röda Kvarn februari

En av våra finast bevarade kulturpärlor i Helsingborg är ju biograf Röda Kvarn. Köp ett glas vin, kanske en charkbricka och avnjut en go film på andra våningen, på balkongen. Med Kulturkortet får du rabatt på Röda Kvarns filmkort, vilket är laddat med fina rabatter på biobiljetter och snacks.

Här kommer ett litet urval av många biofilmer som har premiär under april:

Möte i Rom
I denna film får vi följa med Gerda och Kristoffer som åker till Rom för att fira sin fyrtioåriga bröllopsdag. Som ung gick Gerda på konstskola där och nu får hon återuppleva alla minnen. Under resans gång springer de på hennes gamla konstlärare som det sedan visar sig att hon haft en romans med i sina yngre dagar. Gerda ger sig ut på Roms gator på jakt efter sin ungdoms upplevelser. Kommer hon kunna motstå alla frestelser? Möte i Rom är en film som innehåller både romantik, drama och komedi.
Premiär 5 april.

National Theatre: Hamlet
Benedict Cumberbatch återupplivade rollen som Hamlet på Barbican Theatre 2015, och nu är föreställningen tillbaka på bio. En gripande berättelse om förlust, hämnd och landets öde, regisserad av Lyndsey Turner som bjuder på en djupdykning i Shakespeares verk. Producerad av Sonia Friedman Productions.
Premiär 7 april.

One life
Det här är den sanna berättelsen om Nicholas Winton, spelad av Anthony Hopkins, den brittiska idealisten som räddade över 600 judiska barn före andra världskrigets utbrott. Fyrtio år senare återförenas han med de överlevande. Det är en film som fått beröm från både kritiker och publik sedan premiären. Inte minst Anthony Hopkins tolkning av rollen har fått stora ovationer.
Premiär 12 april.

Back to black
Detta är dokumentären, med samma titel som hennes banbrytande album, där vi får följa den unga Amy Winehouse och hennes väg till berömmelse. Få en unik inblick i skapandet av hennes ikoniska album och följ Amys personliga berättelse från hennes eget perspektiv. Marisa Abela är i huvudrollen som en porträttlik Amy Winehouse.
Premiär 13 april.

The Settlers
Chiles officiella Oscarsbidrag för 2024 och vinnaren av bästa film vid Stockholm Filmfestival 2023. Handlingen tar oss till Chile år 1901 där den rike markägaren José Menéndez anlitar tre män för att markera gränserna för sina enorma ägor och öppna en väg till Atlanten för sina får. Med en tystlåten ung chilenare, en hetlevrad amerikansk legosoldat och en sargad brittisk löjtnant tar deras uppdrag en oväntad och skoningslös vändning under deras resa genom det vidsträckta Patagonien.
Premiär 26 april.

Vad: biofilmer på Röda Kvarn
När: april 2024
Var: Röda Kvarn, Karlsgatan 7, Helsingborg
Pris: med Kulturkortet har du alltid 80 kronor rabatt på Röda Kvarn-kortet