Bio på Röda Kvarn i januari

EB
Elin Blomfeldt
Bio på Röda Kvarn 2024

Årets första biomånad är igång. Vårt bästa tips dessa grå och murriga dagar att ta en visit till Röda Kvarn och försvinna bort i filmens värld för en stund. Det börjar starkt med musikal, japansk feel good och en musikdokumentär om punken. Med Kulturkortet får du rabatt på Röda Kvarns filmkort, vilket är laddat med fina rabatter på biobiljetter och snacks.

I musikens tecken
On wednesdays we wear pink. Filmåret börjar på topp, för 12 januari är det nypremiär för 2000-talets dunderrulle Mean girls. Vi möter åter igen Cady, Regina George och The Plastics när dom försöker navigera den snårigaste djungeln av dom alla: gymnasiet. Nu i en ny tappning med en musikalisk twist. That’s so fetch!

Punken lever! 19 januari är det premiär för Imperiet: Ett hjärta är alltid rött är berättelsen om det svenska punkbandet Imperiet’s väg, från spillrorna av Ebba Grön till svensktoppen. Imperiet blev postpunkgenerationens fixstjärnor och ett av 80-talets största svenska rockband.

Januari feel good
12 januari är det premiär för två filmer inom kategorin feelgood. I filmen Next goal wins får vi följa det ökänt dåliga fotbollslaget från Amerikanska Samoa. När kvalificeringen inför VM börjar närma sig och med hopp om att kunna vända världens sämsta fotbollslag, hyr dom då in den olycksdrabbade fotbollstränaren Thomas Ronge.

I filmen Perfect Days får vi möta Hirayama. Han är toalettstädaren som trivs med det lilla och enkla i Tokyo. Han förgyller sin tillvaro med musik, böcker och att fotografera träd. Men några oväntade möten skall störa hans stillsamma tillvaro och berätta mer om hans förflutna.

Och så starka berättelser
19 januari är det dags för nästa premiärsläpp. Det är filmen Pupurfärgen, baserad musikalen med samma namn, där vi får följa den livslånga kampen för den afroamerikanska kvinnan Celine, som bor i den amerikanska södern under tidigt 1900-tal.

Näst ut är svenskt actiondrama, minst sagt, när den danska kungen Kristian II försöker ta över sveriges krona från Sten Sture. Samtidigt planerar systrarna Freja och Anne att hämnas de män som brutalt mördat deras familj. Allt kulminerar när systrarna dras in i intrigerna kring den stora massavrättningen som Kristian Tyrann beordrat – Stockholm bloodbath.

26 januari får vi se Emma Stone och William Defoe i Poor Things, en fantasifull historia om Bella Baxter. Bella blir återuppväckt från de döda av vetenskapsmannen Godwin Baxter. Ivrig att lära sig om världen, rymmer hon ihop med advokaten Duncan Wedderburn på en resa över kontinenterna. Fri från sin tids fördomar blir Bellas syfte att stå för jämlikhet och frihet.

Rabatt på Röda Kvarns filmkort med Kulturkortet
Ordinarie pris för Röda Kvarn-kortet är 180 kronor, med Kulturkortet betalar du endast 100 kronor. Kortet är giltigt under 12 månader från inköpsdatum och kan köpas i biljettkassan på biografen. Röda Kvarn-kortet gäller för en rabatterad biobiljett per visning. För biljetter till Live på Bio, konserter, evenemang och andra specialvisningar gäller fortfarande individuell prissättning. På biorodakvarn.se kan du läsa mer om vad som gäller och spana in aktuella filmvisningar och kommande premiärer.

Vad: biofilmer på Röda Kvarn
När: januari 2024
Var: Röda Kvarn, Karlsgatan 7, Helsingborg
Pris: med Kulturkortet har du alltid 80 kronor rabatt på Röda Kvarn-kortet