Bio på Röda Kvarn i maj

EB
Elin Blomfeldt
Bio Röda Kvarn februari

På biograf Röda Kvarn får man uppleva alla slags historier. Allt från ömma kärlekshistorier, djupt lidande, otänkbara livsöden till små möten som etsar sig fast. I maj månad ryms några av alla dessa historierna i premiärrepertoaren. Med Kulturkortet får du rabatt på Röda Kvarns filmkort, vilket är laddat med fina rabatter på biobiljetter och snacks.

Mat + kärlek = sant
Man har hört att mannens kärlek går genom magen. Givetvis handlar Frankrikes Oscarsbidrag om just mat och kärlek. Det är år 1885 och Eugenie har arbetat som kock för gourmanden Dodin i 20 år. Medan åren går övergår deras arbetsrelation till en romantisk sådan. Precis som deras relation utvecklas även deras maträtter och blir mer och mer magnifika med tiden. Euginie vill inte gifta sig, så Dodin bestämmer sig för att få henne på fall genom sin matlagning. En doft av kärlek: pot-au-feu har premiär 3 maj.

Bullrigt burleskt i Chimären
Chimären är filmen om det bullriga gänget gravplundrare ledda av en strulig engelsman som letar efter sin sedan länge förlorade kärlek. Död eller levande. Han är enastående på att lokalisera gamla gravar, men i slutändan lyckas de bulliga gravplundrarna att förstöra det mesta. Kommer han att finna sin stora kärlek till slut? Det här är en film om nutid, dåtid, kärlek, andar och musik som vävs samman. Premiär 10 maj.

Isländska draman
Under maj är det premiär för två isländska filmer. Båda under kategorin drama, men på olika sätt.
Sommarljus och sen kommer natten handlar om det lilla samhället på den isländska västkusten där det sker konstiga saker. En direktör ger upp allt och börjar drömma på latin. Kjartan och Kristin blir hemligt förälskade trots att de lever i varsitt lyckligt äktenskap. Den unge, sköre Jonas tvingas skära ned sin far från repet han har hängt sig i. Det här är en film som med ömhet, humor och romantik skildrar människorna och deras lidande. Premiär 24 maj.

Filmen Solitude berättar om den islänske bonden Gunnar som länge levt som enstöring på sin gård med bara djuren som sällskap. När regeringen tar ett beslut om att en damm ska anläggas på hans mark, med ett erbjudande på 150 miljoner kronor, tvingas han flytta in till staden. Väl i sitt nya liv börjar den truliga solitären att knyta an till människor och skapa små relationer på ett sätt han aldrig trodde. Speciellt inte till det unga tidningsbudet. Premiär 31 maj.

Vad: biofilmer på Röda Kvarn
När: maj 2024
Var: Röda Kvarn, Karlsgatan 7, Helsingborg
Pris: med Kulturkortet har du alltid 80 kronor rabatt på Röda Kvarn-kortet