Bio på Röda Kvarn i november

EB
Elin Blomfeldt
Bio Röda Kvarn februari

Och helt plötsligt är det november och filmhösten fortsätter på Röda Kvarn. Den här månaden bjuds det på kostymdrama, intriger och magnifika porträtteringar. Med Kulturkortet får du rabatt på Röda Kvarns filmkort, vilket är laddat med fina rabatter på biobiljetter och snacks.

Jeanne du Barry
Detta kostymdrama handlar om hur en enkel kvinna gör en klassresa och blir kung Louis XV:s närmsta sällskap och älskarinna. De inleder en romans som leder till stark kärlek och skapar drama på Versailles.

Carravagios skugga
Thriller möter kostymdrama med fokus på konstnären Carravagio, som misstänks haft ihjäl sin största konkurrent. Kyrkan låter skugga honom och tar in en utredare för att gå till botten med det hela. Intet ont anande är han snart djupt insyltad i Carravagios drama med fula affärer på liv och död.

The hunger games: The ballad of songbirds and snakes
Här får vi följa Coriolanus Snow flera år innan han blev Panems tyranniska president. Han är stilig och väldigt charmant och vill göra en förändring när han väljs till mentor för de tionde hungerspelen. Men säg den lycka som varar … när det visar sig att Snow ska vara mentor för en flicka från fattiga distrikt 112. För regin står Francis Lawrence.

How to have sex
Tre brittiska tonåringar åker på semester till Kreta för att festa. De satsar allt på klubbar, killar och sprit. På köpet kommer bakfylla och ångest, men inget kan stoppa tjejerna på deras livs resa.

Somliga går med trasiga skor
En dokumentärfilm om Cornelis Vreeswijk. Fyrtio år efter sin död är Cornelis fortfarande en ikon inom svensk musik. Han var den fattige invandrarkillen från Holland som moderniserade visorna under 1960-talet. Under hela sitt liv kämpade han med missbruk och ett stökigt privatliv som ofta hamnade på löpsedlarna.

Napoleon
Ridley Scott och Joaquin Phoenix är tillbaka på filmduken igen. I Napoleon får vi följa en av historiens mest berömda strateger som gick från att leda arméer på slagfältet till att bli Frankrikes kejsare. Filmen fångar hans resa till makten genom det komplicerade förhållande till den stora kärleken, Josephine.

Gruffalon
November bjuder också på film för biografens yngre besökare. I Gruffalon lurar en liten mus alla farliga djur i skogen att det finns ett läskigt monster. Men vad händer om monstret finns på riktigt? Kan man bli vän med ett monster?
Filmen är cirka 30 minuter.

Rabatt på Röda Kvarns filmkort med Kulturkortet
Ordinarie pris för Röda Kvarn-kortet är 180 kronor, med Kulturkortet betalar du endast 100 kronor. Kortet är giltigt under 12 månader från inköpsdatum och kan köpas i biljettkassan på biografen. Röda Kvarn-kortet gäller för en rabatterad biobiljett per visning. För biljetter till Live på Bio, konserter, evenemang och andra specialvisningar gäller fortfarande individuell prissättning.

På biorodakvarn.se kan du läsa mer om vad som gäller och spana in aktuella filmvisningar och kommande premiärer.

Vad: rabatter och förmåner på Röda Kvarn i höst
När: november 2023
Var: Röda Kvarn, Karlsgatan 7, Helsingborg
Pris: med Kulturkortet har du alltid 80 kronor rabatt på Röda Kvarn-kortet