Bio på Röda kvarn i november

PS
Paul Svensson

Vad gör det att det regnar och blåser kalla höstvindar när du kan använda Kulturkortet för att få finfin rabatt på biofilmerna som visas på mysiga Röda kvarn i Helsingborg. Under november kan du se en rad olika filmer som förgyller vilken mörk höstkväll som helst. På Röda kvarn kan du njuta av humor och drama, konst och musik hela november.

En biobiljett för under 100 kronor. Jo, vi tackar och styr stegen raka vägen från söder till Röda kvarn på Karlsgatan. Helsingborgs äldsta biograf visar filmer från hela världen och under november finns det mycket för oss filmälskare och Kulturtanter att välja på. För musikintresserade visas inte mindre än två filmer på temat sköna toner. Se Bradley Cooper och Lady Gaga i den hyllade musikfilmen A Star is born, som för övrigt också betyder regidebut för Hollywood-hunken Bradley Cooper. I november visas även spelfilmen om storbandet Queens väg från botten i England till den absoluta internationella världstoppen, Bohemian Rhapsody.

Svensk filmindustri växer för varje år och inte mindre än två svenska filmer visas på Röda kvarn under november. Passa på att se Alba August i det hyllade dramat Unga Astrid om vår allas favoritförfattare Astrid Lindgren. Eller varför inte Anna Odells X&Y: en spelfilm där konstnären och regissören Anna Odell och Mikael Persbrandt spelar sig själva och utforskar identitet, manligt och kvinnligt.

Under november kan du också njuta av Keira Knightleys gestaltning av författaren Colette i den historiska dramafilmen med samma namn. Filmen bygger på Colettes skandalomsusade liv i början av 1900-talet. Ett liv med njutning, sex och frihet för kvinnor. I dag räknas hon som en av de viktigaste franska författarna från 1900-talet.

Tre andra filmer som visas med Kulturkortsrabatt under november är den gripande dramathrillern Holiday, prisbelönta filmen Leave No Trace samt komedin Sorry to bother you av Boots Riley.

Musik varvat med drama och haglande skrattsalvor. Surfa in på biorodakvarn.se för komplett bioprogram och för att få koll på vilka tider och föreställningar som gäller under november. Har du Kulturkortet betalar du endast 95 kronor för en biobiljett, ordinarie pris är 115 kronor. Och vet du vad, med Kulturkortet får du även tio kronor rabatt på barnfilmer som visas under helgerna.

Vad: Biofilmer på Röda kvarn i november
När: November
Var: Röda kvarn
Pris: 20 kr rabatt per föreställning (ordinarie biljettpris 115 kr)

Lämna en kommentar