Bio på Röda kvarn i september

EB
Elin Blomfeldt
Bio Röda Kvarn februari

September månad och biograf Röda kvarn presenterar klassiskt tecknat för den yngre publiken, men även prisbelönta rysare och kärleksrullar för de vuxna. Med Kulturkortet får du rabatt på Röda kvarns filmkort, laddat med rabatter på biobiljetter och gött snask.

En frukost på berget
Entreprenör, investerare och filantrop. Han lever ständigt livet på högsta växeln i jakt på nya utmaningar. Men är han lycklig? När Vincents tjusiga bil dör på en bergsväg utanför civilisationen tvingas han söka hjälp hos Pierre vars hus ligger i närheten. Pierre lever ett stilla liv i motsats till Vincent, vilket verkar vara precis det han behöver.

Min enastående mamma
Ett italienskt familjedrama som utspelar sig år 1970. Familjen Borghetti har precis flyttat in i ett av de nybyggda lägenhetshusen i Rom. Föräldrarna Clara och Felice är inte längre kära och äldsta dottern Adriana presenterar sig som pojken Andrew för de nya grannarna, vilket späder på de dåliga relationerna inom familjen. Penelope Cruz och Luana Giuliani i huvudrollerna. Regissör är Emanuele Crialese.

De ostyriga
Den 16-åriga Maren har en hunger för livet på ett sätt som inte passar sig i mellankrigstidens Europa. Genom barnavårdsnämnden institutionaliseras hon på ön Sprogø, där kvinnor som har problem med sexuell omättlighet samlats. Där möter Maren en ny vänskap, Sörine, och de börjar snabbt göra uppror. Ett storslaget drama om ett av de mörkaste avsnitten i vår samtidshistoria.

Avgrunden
Frigga är säkerhetschef i Kiirunavaaragruvan, försöker balansera familjen, den nya kärleken och ett ex som vägrar släppa taget. När marken plötsligt börjar skaka och katastrofen infinner sig ställs familjen inför det otänkbara.

Past lives
Nora och Hae Sung va bästa vänner som barn, men skiljs åt när Noras familj emigrera från Sydkorea. Tjugo år senare möts de igen under en vecka i New York. Nora som är gift och tycks vara ganska nöjd med tillvaron, börjar plötsligt fundera på ödets makt och vad som hade hänt om Hea Sung och hon aldrig skiljts åt.

Svårlösta fall
Sandra och Samuel bor sedan en tid tillbaka i de franska alperna med sin elvaårige synskadade son. När pappa Samuel en dag hittas död utanför familjens hus börjar man ifrågasätta om det är en olycka, ett mord, eller ett självmord. Ganska kort inpå blir Sandra häktad och misstänks för mordet på sin man. Fritt fall är vinnare av guldpalmen 2023.

På alla helgons afton sker ett mord och den pensionerade och berömda privatdetektiven Hercule Poirot råkar vara på plats när det händer. Mord i Venedig är ett thrillerdrama kantat av en värld av ondskefulla skuggor och hemligheter.

Pushing – från Rättvik till Kalifornien
Året är 1984 och skateboardproffset Mike Mcgill uppfinner världens  då svåraste skateboardtrick – The McTwist. 40 år senare sluts cirkeln när den 10-åriga Hedda drömmer om att landa tricket. Hon vill klara tricket på platsen där allting började, i Rättvik.

Kyssen
Oscarsbelönade Billie Augusts nya film är årets största danska biosuccé. Anton Abilgaard är en plikttrogen ung man vars plan i livet är att slutföra sin officerutbildning med heder och ära. Vid en bal hos baron Løvenskjold bjuder han upp dottern i familjen till dans. Dottern Edith som varit med i en olycka är lam i benen, vilket sätter Anton i en pinsam situation. Plågad av skuldkänslor återvänder Anton till herrgården nästa dag och blir snart en ofta förekommande gäst hos familjen. Oförmögen att vara ärlig inför den kärlekslängtande Edith snärjer Anton in sig i ett nät spunnet av allt värre lögner och löften som snabbt närmar sig en livsfarlig nivå.

För den yngre publiken
Den unga hjortkalven Bambi upptäcker livet i den stora skogen. Han får många vänner – den kloka ugglan, den framfusiga kaninen Stampe och den blyga skunken Blomma. Men i skogen lurar också många faror.

Föräldralösa, vackra Askungen behandlas som slav av sin elaka styvmor och sina dumma styvsystrar. Prinsen i landet ställer till med bal för att hitta sig en brud men den elaka styvmodern sätter käppar i hjulet för Askungen – hon ska minsann inte få gå.

Rabatt på Röda Kvarns filmkort
Ordinarie pris för Röda Kvarn-kortet är 180 kronor, med Kulturkortet betalar du endast 100 kronor. Kortet är giltigt under 12 månader från inköpsdatum och kan köpas i biljettkassan på biografen. Röda Kvarn-kortet gäller för en rabatterad biobiljett per visning. För biljetter till Live på Bio, konserter, evenemang och andra specialvisningar gäller fortfarande individuell prissättning.

På biorodakvarn.se kan du läsa mer om vad som gäller och spana in aktuella filmvisningar och kommande premiärer.

Vad: filmer på Röda Kvarn i september
När: september 2023
Var: Röda Kvarn, Karlsgatan 7, Helsingborg
Pris: med Kulturkortet har du alltid 80 kronor rabatt på Röda Kvarn-kortet