Bio på Röda kvarn oktober

EB
Elin Blomfeldt

Med hösten på intågande, vad passar väl inte bättre än att krypa upp i biostolen och se en riktigt go rulle? Oktober på Röda kvarn bjuder på massa härliga nyheter i biovärlden. Med Kulturkortet får du rabatt på Röda kvarns filmkort, laddat med fina rabatter på biobiljetter och snacks.

Höstlöv som faller
Vinnaren av Jurypriset i Cannes 2023.
Höstlöv som faller handlar om två främlingar som möts i natten på jakt efter den stora kärleken. Men på vägen stöter de på hinder, stora som små. Deras väg kantas av alkoholmissbruk, borttappade nummer och smått som att inte ha koll på varandras namn.

Tillsammans 99
Tillsammans fick vi följa det dysfunktionella kollektivet som 1975 levde ihop i kaos och kärlek. Nu några år senare får vi träffa dom igen, i Tillsammans 99, när dom återförenas. Göran, Lena, Lasse och Klasse sammanstrålar under ett dygn i skratt, tårar, olösta konflikter och nostalgi. Och vi får följa med!

Nyad
Detta är den verklighetsbaserade historien om Diana Nyad som vid 60 års ålder bestämde sig för att simma den 18 mil långa sträckan mellan Cuba och Florida. Utan något skydd från hajar och fast besluten att bestiga simvärldens Mount Everest, tar hon sig an denna utmaning med coachen och väninnan Bonnie Stroll vid sin sida.

Ingeborg Bachman: Resa genom öknen
Poeten Ingeborg är på toppen av sin karriär när hon träffar Max Frisch. De faller för varandra omedelbart och inleder ett förhållande. Men deras relation är inte bara kärleksfull eller felfri. När journalisten Adolf Opel en dag bjuder med Ingeborg på en resa genom Egypten så blir det startskottet för henne att hitta tillbaka till sig själv och poesin.

Paradiset brinner
Hjärtskärande, vilt och vackert om en anarkistisk syskontrio. Tre unga systrar som lever ihop, utan föräldrar. När socialen anar att allt inte riktigt stämmer i deras stökiga vardag, tvingas äldsta systern söka hjälp på annat håll.

Miraklet i Gullspång
Två systrar bestämmer sig att köpa lägenhet ihop. När de träffat mäklaren för att signa kontrakten så sker något märkligt. Mäklaren ser precis ut som deras storasyster som tog livet av sig för 30 år sedan. Vad som skulle varit en fantastisk återförening utmynnas i stället i drama, lögner och hemligheter som nu kommer upp till ytan.

För den lite yngre publiken…
Nelly Rapp – Dödens spegel
Nelly, Valle och hunden London ger sig ut i Svartskogen för att hitta Dödens spegel. Spegeln har varit försvunnen sedan Nellys mamma gick bort, och ju längre in i Svarskogen dom kommer i sökandet efter spegeln, desto närmre kommer de den plats där Nellys mamma försvann för många många år sedan.

Frost
Frost, en av Disneys mest hyllade och älskade animerade filmer.
Prinsessan Anna som ger sig ut på en magisk resa tillsammans med bergsmannen Kristoffer och renen Sven, för att hitta sin syster, snödrottningen Elsa. Anna måste hitta henne för att rädda kungariket från en förbannelse om evig vinter.

Lejonkungen
Disneys mest sedda film under premiäråret 1994.
Lejonungen Simba kan inte vänta på att bli kung av savannen. Men vägen dit är lång. Först måste han växa upp och lära sig att ta ansvaret som följer med kungatiteln. Sedan måste han klara alla faror som lurar på en blivande kung.

Trolls 3
Efter två filmer med sann vänskap och obevekligt flirtande är Poppy och Kvist officiellt äntligen ett par. När de kommer varandra närmare upptäcker Poppy att Kvist har ett hemligt förflutet. Han var en gång med i hennes favoritpojkband: fenomenet BroZone, tillsammans med sina fyra bröder. BroZone upplöstes när Kvist fortfarande var jätteliten, och även familjen splittrades. Kvist har inte sett sina bröder sedan dess.