Bio Röda Kvarn i februari

EB
Elin Blomfeldt
Bio Röda Kvarn februari

Låt oss göra februari lite mer färgglad och spännande! Varför inte liva upp vardagen med ett biobesök på Röda Kvarn? I februari har de ett stort utbud av filmer som har premiär. Vem vet, kanske hittar du din nya favoritfilm där? Med Kulturkortet får du rabatt på Röda Kvarns filmkort, vilket är laddat med fina rabatter på biobiljetter och snacks.

Här kommer ett urval av de kommande filmer som visas på Röda Kvarn i februari månad.

Dream scenario – premiär 2 februari
Nicolas Cage gestaltar akademikern Paul, som oväntat blir ett samtalsämne när han börjar dyka upp i människors drömmar. Trots hans stillsamma närvaro i verkliga livet så väl som i drömmarna, där han endast agerar som en apatisk åskådare till främlingars fantasier och mardrömmar, blir Paul snabbt en kändis.

Argylle – premiär 2 februari
Argylle är en explosiv spionthriller från regissören Matthew Vaughn. Handlingen följer författaren Elly Conway, vars lugna liv störs när hennes fiktiva spionromaner börjar spegla verkliga spionoperationer. En världsvid och knivskarp resa tar fart, där större spioner innebär större lögner. Det är en galen och överraskande spionresa som tar tittarna bortom det förväntade.

Upproret – premiär 2 februari
Året är 1907 i Nordlands gruvby Sulis – Nordens Vilda Västern. Koppargruvorna i fjällen är brutala och farliga arbetsplatser. Konrad, 18 år och desperat efter jobb, anställs i den riskfyllda gruvan Hanken. Arbetarna lider under hårda förhållanden, förvärrade av den cyniske chefen Olof Wenström. Upproret växer och socialistaktivisten Helene Ugland uppmanar till kamp, medan kapitalisten Wenström har egna planer. I mitt i konflikten står den unga Konrad. En dramatisk berättelse om arbetsförhållanden, konflikter och en ung mans kamp i Nordlands gruvor 1907.

The Zone of interest – premiär 9 februari
Följ med i den intensiva berättelsen om Rudolf Höss, kommendant för Auschwitz, och hans fru Hedwig, som strävar efter att bygga ett drömliv för sin familj i ett hus och trädgård intill lägret. Mästerregissören Jonathan Glazer, känd för Under the Skin, gör sin efterlängtade återkomst med The Zone of Interest – en film som hyllats som en verklig filmisk milstolpe efter dess världspremiär i Cannes. Upptäck denna kraftfulla berättelse som tar oss genom en komplex och gripande historia om mänsklighetens utmaningar och konflikter.

Düsseldorf, Skåne – premiär 9 februari
År 1986 möter vi Fredrik och Nina, två passionerade synthälskare som delar sina dagar i en liten skånsk by. Fredrik följer sin musikpassion medan Nina drömmer om fotografiska äventyr. Fredriks synthband är redo för sin första spelning, men samtidigt riskerar hans föräldrar att ställa till problem för honom. Mitt under den mest avgörande helgen i Fredriks liv blir alla relationer och drömmar satta på prov. Utforska denna gripande berättelse om kärlek, musik och livets korsvägar.

Bob Marley: One Love – premiär 14 februari
På alla hjärtans dag är det premiär för en berättelse som hyllar Marleys arv och musik, som med sitt budskap om kärlek och gemenskap har inspirerat generationer. Få en unik inblick i historien bakom den revolutionerande musiken och den livsresa som formade Bob Marley. Producerad i samarbete med Marley-familjen, med Kingsley Ben-Adir som den legendariska musikern och Lashana Lynch som hans fru Rita, tar denna film dig med på en kraftfull resa genom en av musikhistoriens mest inflytelserika figurer. En filmupplevelse som för första gången tar oss in i Bob Marleys värld på den stora bioduken.

Lärarrummet – premiär 16 februari
Carla är den unga ambitiösa läraren vars elev blir, på fördomsfulla grunder, blir anklagad för stöld. Carla har andra tankar och gör en egen utredning. Detta för med sig att hon blir vänd ryggen av såväl lärare, elever och föräldrar. Lärarrummet, tidigare namn Den svarta tavlan, är en film som visar hur skolmiljön speglar samhället i stort.

Bastarden – premiär 16 februari
År 1755 anländer den fattige soldaten Ludvig Kahlen till den ogästvänliga Jyllandsheden med ett enda mål: att följa kungens uppmaning att bruka jorden för rikedom och ära. Hans fiende blir den hänsynslöse godsägaren Frederik De Schinkel, som anser att området tillhör honom, inte kungen. Trots riskerna står Kahlen emot och kämpar envist, inte bara hans eget liv hotas utan även bandet med den lilla oroliga familj som samlats runt honom på heden. En kamp för överlevnad och rättvisa väntar.

Rabatt på Röda Kvarns filmkort med Kulturkortet
Ordinarie pris för Röda Kvarn-kortet är 180 kronor, med Kulturkortet betalar du endast 100 kronor. Kortet är giltigt under 12 månader från inköpsdatum och kan köpas i biljettkassan på biografen. Röda Kvarn-kortet gäller för en rabatterad biobiljett per visning. För biljetter till Live på Bio, konserter, evenemang och andra specialvisningar gäller fortfarande individuell prissättning. På biorodakvarn.se kan du läsa mer om vad som gäller och spana in aktuella filmvisningar och kommande premiärer.

Vad: biofilmer på Röda Kvarn
När: februari 2024
Var: Röda Kvarn, Karlsgatan 7, Helsingborg
Pris: med Kulturkortet har du alltid 80 kronor rabatt på Röda Kvarn-kortet