Biofilmer på Röda Kvarn i december

PS
Paul Svensson

Årets sista biomånad är här och med den visas också ett helt gäng nya filmer på Röda Kvarn i Helsingborg. För de minsta väntar både äventyr med Bamse och ett gäng galna änder och för biografens äldre besökare visar man bland annat Persbrandts nya film Hammarskjöld och nyinspelningen av Kalle och chokladfabriken. Med Kulturkortet får du rabatt på Röda Kvarns filmkort, vilket är laddat med fina rabatter på biobiljetter och snacks.

Gillar du choklad och film (och gärna tillsammans) är månadens första filmpremiär given för dig. På Lucia, onsdag 13 december, är det premiär för Wonka. Nyinspelningen av Roald Dahls klassiska barnbok, Kalle och chokladfabriken, är regisserad av Paul King och i huvudrollerna ser vi bland andra Timotheé Chalmat, Oliva Colman och Hugh Grant. Enligt kritiker är det här julens filmsmällkaramell fylld med charm och magi.

1980-talet på besök
Två dagar senare är det premiär för två 80-talsklassiker, PI och Gremlins. Den förstnämnda är en thriller som handlar om en paranoid matematiker som upptäcker att han kan förutse siffror på börsen genom att använda sina kunskaper inom matematik. Filmen är nyrestaurerad i 4k-upplösning. För regin står Darren Aronofsky, som också gjort succéerna Requiem for a Dream, The Wrestler och The Swan.
För oss som är uppväxta på 80-talet behöver Gremlins ingen närmare introduktion. En sann klassiker. För alla er andra som inte har sett den ännu är det bara att styra stegen till Röda Kvarn den här kvällen. Filmen handlar om Gizmo, en söt liten rackare till varelse som inte får utsättas för vatten eller matas efter midnatt.

För de yngre biobesökarna
Fredag 22 december går ytterligare tre filmer upp. I det japanska dramat Monster briljerar regissören Kore-eda Hirokazu. Det här är en kraftfull historia om kärlek, plikt, sociala konflikter och hemligheter. I fokus står två barn, en lärare och en upprörd mamma.
Den här dagen är det också filmjulafton för biografens yngre besökare med de två premiärerna Bamse och världens minsta äventyr samt Änder. I filmen om Bamse krymper Nalle-Maja och blir lika liten som en myra.
I Änder får vi följa med en gräsandsfamilj som ger sig ut på en spännande resa från sin lugna damm till megastaden New York och vidare till tropiska Jamaica. Filmen är skapad av Illumination, som tidigare har gjort Dumma mej-filmerna och Super Mario Bros.

Julhelgens svenska storfilmer
25 december är stora biodagen i Sverige. Det är då några av de största filmerna går upp på bioduken. I år visar man två svenska rullar, det historiska dramat Hammarsköljd med Mikael Persbrandt och actionkomedin Ett sista race med David Hellenius, Malin Åkerman, Jonas Karlsson, Johan Glans och Peter Dalle.
Årets sista premiär heter Det sista stoppet. Det här är ett varmt brittiskt drama om en resa fylld av vänskap och kärlek. I centrum står Tom och en önskan från hans avlidna fru. Tom ska transportera sin frus aska till platsen där de först träffades. På vägen möter han på nya människor och utmaningar.

Rabatt på Röda Kvarns filmkort med Kulturkortet
Ordinarie pris för Röda Kvarn-kortet är 180 kronor, med Kulturkortet betalar du endast 100 kronor. Kortet är giltigt under 12 månader från inköpsdatum och kan köpas i biljettkassan på biografen. Röda Kvarn-kortet gäller för en rabatterad biobiljett per visning. För biljetter till Live på Bio, konserter, evenemang och andra specialvisningar gäller fortfarande individuell prissättning. På biorodakvarn.se kan du läsa mer om vad som gäller och spana in aktuella filmvisningar och kommande premiärer.

Vad: biofilmer på Röda Kvarn
När: december 2023
Var: Röda Kvarn, Karlsgatan 7, Helsingborg
Pris: med Kulturkortet har du alltid 80 kronor rabatt på Röda Kvarn-kortet