Bli en del av ett konstverk på Fredriksdal

PS
Paul Svensson

Om du någonsin har funderat på att bli förevigad i ett konstverk har möjligheten äntligen dykt upp. Under årets gatukonstfestival ArtStreetHbg kommer skulptören Sara Stenlund att installera ett nytt konstverk på Fredriksdal. Nu söker hon frivilliga som vill få sina ansikten förevigade i konstverket. För att ansöka måste man vara minst fyllda 15 år, bosatt på Fredriksdal och helst inte ha för mycket skägg.

ArtStreetHbg är en årlig gatukonstfestival som arrangeras i Helsingborg. Vid tidigare festivaler har konstnärer från hela världen varit delaktiga och skapat konst på allt från husfasader och garageportar till tomma väggar i city. Temat för ArtStreetHbg 2022 är konstuttryck som utmanar den traditionella synen på gatukonst. En av de deltagande konstnärerna är skulptören Sara Stenlund. Saras bidrag till festivalen kommer i form av ansiktsavgjutningar till ett konstverk som kommer att installeras på Fredriksdal under ArtStreetHbg. Nu söker skulptören efter frivilliga som kan tänkas agera modeller.

En annorlunda upplevelse
Ansiktsavgjutningarna utförs i Saras ateljé i Nyhamnsläge i början av juni. När man blir avgjuten får man sitta helt stilla med ögon och mun övertäckta och bara andas genom näsan i cirka 15–20 minuter. Varje ansikte är ett konstverk och vem som helst kan i stort sett ansöka om att få vara med. De enda kriterierna är att man är bosatt på Fredriksdal i Helsingborg och att man är minst 15 år. Har man för mycket skägg och vill medverka kan det vara läge att ansa det då yvig ansiktsbehåring försvårar avgjutningsprocessen.

Hur gör jag för att bli ansiktsmodell?
Om du är intresserad av att bli en del av ett konstverk kontaktar du Peter Eriksson via peter.eriksson2@helsingborg.se senast 22 maj.

Om Sara Stenlund
Skulptören Sara Stenlund är född 1989 och har studerat klassisk skulptur och teckning vid The Florence Academy of Art. Hon har mottagit flertalet priser och stipendier under åren och arbetar i dag som skulptör på heltid. Under de senaste tio åren har Sara ställt ut sin konst i flera olika utställningar i Sverige, Italien, Spanien och i Sydafrika. På sarastenlund.com kan du läsa mer om skulptören och titta på några av konstnärens tidigare installationer.

artstreethbg.helsingborg.se hittar du en massa bra information om gatukonstfestivalen. Här kan du läsa mer om både årets och tidigare festivaler. ArtStreetHbg 2022 arrangeras mellan 22 juni–3 juli och pågår under stadsmässan H22 City Expo.

Lämna en kommentar