Bowie med en touch av Miriam Aïda

PS
Paul Svensson

David Bowie hann med en hel del musik innan han tragiskt nog gick bort 2016. För att hylla hans minne och underbara musik skapade Miriam Aïda albumet Loving the alien. Onsdagen 24 oktober kan du höra henne tolka en av vår tids mest banbrytande artister på Dunkers kulturhus. Med Kulturkortet får du 55 kr rabatt på biljettpriset.

Let´s Dance och Space Oddity, This is not America och Ziggy Stardust. Ja, om du är en fan av David Bowies musik känner du garanterat igen titlarna. Musik som var banbrytande på sin tid och som banade vägen för David Bowie som världsartist. Miriam Aïda har tagit vara på det arvet och skapat något eget och unikt på albumet Loving the alien. Det är härlig jazzigt och du har garanterat aldrig hört de klassiska popmästerverken på det här sättet förut. Musiken är utanför de klassiska ramarna, den är helt ny men ändå bekant. En hyllning i sann Bowie-anda.

Född och uppväxt i lilla Skåne men med hela världen som sin scen. Miriam Aïda har framfört sin musik på scener i Paris, Tokyo, Berlin och i London, för att nämna några platser. I Sverige känner du kanske mest igen hennes namn från TV, där hon medverkat i Allsång på Skansen. Till dags dato har hon släppt nio soloalbum, varav samtliga hyllats av kritiker. För sin musik har hon även nominerats till en rad fina priser, bland annat Grammis-utmärkelsen och Manifest.

Med Kulturkortet får du hela 55 kr rabatt på biljettpriset. För endast 195 kr kan du fly undan höstrusket för ett par timmar och njuta när David Bowies tidlösa klassiker får nytt liv med en touch av Miriam Aïda. Mestadels härlig jazz, men även lite reggae och en lagom dos svensk melankoli. This is Miriam Aïda.

Biljetter köper du antingen på Dunkers kulturhus eller online via Ticketmaster. Konserten ingår i Dunkers Big 5, som presenterar kända och etablerade svenska artister.

Vad: Miriam Aida tolkar David Bowie
När: 24 oktober, 19:00
Var: Dunkers kulturhus
Pris: 195 kr med Kulturkortet, ordinarie entré 250 kr

Foto: David Pahmp

Lämna en kommentar