Brödbakningskurs på Fredriksdal

PS
Paul Svensson
Brod

Hur ser det ut hemma i din ugn? Skriker den efter att grädda ett härligt surdegsbröd eller ett gott jästbröd? Då ska du inte missa heldagskursen i brödbakning på Fredriksdal museer och trädgårdar. Här får du lära dig mer om hur det går till från start till färdigt bröd. För dig med Kulturkortet väntar 200 kronor i rabatt på kursavgiften.

Det är något speciellt med att baka sitt eget bröd. Kanske är det processen att skapa något med sina egna händer och se det växa fram till något färdigt som tilltalar hjärnan eller så är det den otroligt ljuvliga doften som sprider sig i hemmet när brödet gräddas. Gör man det på egen hand smakar det helt enkelt bättre, det är känt sedan länge.
Lördag 16 mars ser Fredriksdal museer och trädgårdar till att du får möjligheten att lära dig konsten att baka ett eget surdegsbröd och ett jästbröd. Det här är en heldagskurs i unik historisk miljö där du får inspiration och tips på bra mjöl, kryddor och grönsaker som passar extra fint i bröd och bullar.

Kursledare är Fredriksdals kulturhistoriker och mathantverkare Åsa Hässlekvist samt trädgårdsmästaren Philippe Hässlekvist, grönsaksodlare och brödentusiast. Kursen tar plats i bagarstugan på Fredriksdal och börjar klockan 09.30 och håller på tills klockan 17.00. Bröden bakas i en gammal vedeldad ugn från 1799 och förutom all ny kunskap som du tar med dig hem får du också med dig en surdegsstart, dina egna bröd samt en receptsamling för framtida bakdagar.

Endast förköp gäller. Begränsat antal platser. Biljetter fixar du online via hbgkulturbutik.se. Ordinarie pris är 1 200 kronor, med Kulturkortet betalar du 1 000 kronor. I priset ingår det också en god lunch med gott bröd.

Vad: Heldagskurs i brödbakning
När: 16 mars
Var: Fredriksdal museer och trädgårdar
Pris: ordinarie 1 200 kronor, med Kulturkortet 1 000 kronor