Bröderna Lejonhjärta på stadsteatern

PS
Paul Svensson

Det är en av Astrid Lindgrens mest älskade berättelser. En gripande historia om två bröder och deras kamp i livet efter för att rädda fantasivärlden Nangijala. Fram till och med 5 februari spelas Bröderna Lejonhjärta på Helsingborgs stadsteater. Med Kulturkortet får du 70 kronor rabatt på entrébiljetten till föreställningen där mod och syskonkärlek står i centrum.

Bröderna Lejonhjärta är inte bara en svensk klassiker. Astrid Lindgrens bok om de två bröderna, Skorpan och Jonathan, är vida världsberömd och har översatts till ett femtiotal språk. I föreställningen med samma namn tar Helsingborgs stadsteater med besökarna till fantasilandet Nangijala i en visuell show där både musik, paraplydans och sång väntar på scenen. Men framför allt är det en föreställning som lyfter det starka bandet mellan huvudkaraktärerna samtidigt som det kastar allt från sorg och död till varm energi och glädje på bröderna. Det här är en klassisk historia om kampen mellan det onda och goda.

70 kronor rabatt på entrébiljetten
Ordinarie entrébiljett börjar på 280 kronor. För dig med Kulturkortet kapar du av hela 70 kronor på priset och betalar endast 210 kronor för vinterns kanske mysigaste teaterföreställning.
Bröderna Lejonhjärta spelas fram till och med 5 februari och rekommenderas för alla som är sju år eller äldre. För de allra minsta kan föreställningen vara lite otäck. För barn under 18 år kostar ordinarie biljett 85 kronor. Biljetter köper du via Helsingborgs stadsteaters webbplats.

Från Spindelkvinnans kyss till Alice i Underlandet
Bröderna Lejonhjärta har regisserats av Ronny Danielsson, som tidigare också legat bakom succéer som Blodsbröder, Spindelkvinnans kyss och Alice i Underlandet. I rollen som Skorpan ser vi Olof Yassin och Robert Olofsson spelar Jonathan. Andra medverkande är Sasha Becker, Nils Dernevik, Jörgen Düberg, Annika Kofoed, Robert Rydberg och Gisela Swarting.

Från och med 1 december 2021 måste alla besökare som är över 18 år visa upp ett giltigt vaccinationsbevis vid besök på Helsingborgs stadsteater.

Vad: fantasy och äventyr
När: 18 december 2021–5 februari 2022
Var: Helsingborgs stadsteater
Pris: ordinarie pris 280 kronor, 210 kronor med Kulturkortet

Foto: Mats Bäcker

Lämna en kommentar