Busig Alfons och skräpdriven get på Stadsbiblioteket

TE
Tommy Esbjörnsson

Lördagskul hösten 2020
Helsingborgs stadsbibliotek, Kulan

Höstens fyra föreställningar av Lördagskul bjuder på två fågelfilurer, en busig Alfons, en snigel som vill opp och på den sanitära olägenheten Greta Get.

17 oktober 14.00
Flax
En lekfull rörelse- och musikföreställning om locklåtar, att pröva sina vingar och bli flygfärdig. Två fågelfilurer lär känna sina vingar och sina röster. I boet spelar de blåsinstrument och slagverk, sjunger om lilla snigeln och blinkar med stjärnorna. Publiken får vara med och flaxa, kraxa, dansa, leka och sjunga med de nykläckta fågelfilurerna.
Med scenkonstgruppen Medi. 1-3 år.

14 november 14.00
God natt, Alfons Åberg
”God natt och sov så gott!”, säger pappa. Alfons får en kram och ljuset släcks. Men Alfons är busig i kväll, han vill inte sova. Pappa har läst saga, men det räcker inte. Nu måste pappa hämta ett glas vatten och leta efter lejon i garderoben. Och så måste Alfons ha sin nalle…
Gunilla Bergströms text framförs av Sagofen Isadora, skådespelerskan Josefina Karlsson Vergara.
2-4 år.

28 november 14.00
Sagan om Snegel
Om en sällsam snigel som bor längst ner i en brunn men hela tiden sneglar uppåt mot ”taket”, som är blått ibland och grått ibland, någon gång alldeles rött… på nätterna är det alldeles svart, med hundratals små lysande prickar.
”Kanske finns en helt annan värld däruppe! De andra sniglarna retas. Till slut kallar dom mig bara för Snegel. Det finns ingenting däruppe, säger dom. Dessutom är det förbjudet att klättra upp!”
En berättelse om att följa sin nyfikenhet och övertygelse, inte låta sig nedslås, att växa och våga upptäcka världen. Fritt efter en saga av Petra Szabo.
Med Eva Ahlberg Teater. 3-6 år.

5 december 14.00
Greta Get – en sanitär angelägenhet
I det härliga landet Apolonien lever alla i samklang med naturen. Utom den ohälsosamma rockgeten Greta Get som äter allt, slösar och förpestar som en hel fabrik och lever livet på andras bekostnad. Greta Get sjunger att hon har en mage av stål som tål och bryr sig mindre om hur någon annan har det. Blåsfiskarna i havet, de har däremot problem… De telegraferar upp till Apolonien om hur illa det är ställt med det alltmer växande berget av plastpåsar som ger havet påssjuka. Då knackar det på dörren och in kommer Professor Skräp. Han lär oss hur vi kan omvandla skräp till roliga saker som instrument. Så klart härsknar Greta till. Allt detta till tonerna av världsmusik och en jättestor, färgstark sagobok på scen. Gunvor Grönkål och Doktor Broccoli är också med.
Med scenkonstkollektivet Apolonia. 3-8 år.

För samtliga föreställningar gäller att obligatorisk biljett hämtas ut gratis på Stadsbiblioteket tidigast två veckor innan föreställning.

Vad: Lördagskul
Var: Helsingborgs stadsbibliotek, Kulan
När: 17 oktober, 14 och 28 november, 5 december 14.00
Pris: Biljett hämtas ut gratis på Stadsbiblioteket tidigast två veckor innan föreställning.

Lämna en kommentar