Camilla i Kulturtantens podd.

HW
Henrik Wilhelmsson

Kvinnor ska se ut som män för att bli tagna på allvar, med kostym, skjorta och kavaj. Nej! säger Camilla Thulin. Hon har en bestämd modefilosofi om att kvinnor ska tas på allvar utan att härma hur män ser ut. I Kulturtantens podcast hyllar Camilla kurvor, klänningar och kvinnor.

Vad hände med Lars Leijonborgs framtoning 2002? Hur hade Army of Lovers låtit nakna?

Kläder är makt.

Efter att Lars Leijonborg fått hjälp med att ersätta styva kostymer med avslappnad manchester, slank dåvarande Folkpartiet (idag Liberalerna) igenom riksdagsspärren i valet 2002. Lite kul är det att dåvarande partiledaren fick hjälp av personen som skapade självaste Army of Lovers scenalias.

Många är de artister och offentliga personer som sedan dess tagit hjälp av Camilla Thulin för att hitta rätt garderob. Hon vet vad hon gör. Och vägarna till framgångarna har varit många. Via Beckmans till musikaler, operor, reklamfilmer, musikvideor, tv-program, ja, listan är lång, och en hel del finns att beskåda i Dunkers utställning Camilla Thulin – Kostymer, korsetter och Army of Lovers.

Möt Sveriges okrönta kostymdrottning och för alltid Army of Lovers fjärde medlem i Kulturtantens podcast. 

Camilla Thulin – Kostymer, korsetter och Army of Lovers visas på Dunkers kulturhus i Helsingborg till och med 9 oktober.

Foto: Sophie Giescke Linné.