Carnage eller Polis på Röda kvarn

HW
Henrik Wilhelmsson

Åhh, jag älskar den här premissen. Två tonåringar slåss och nu ska föräldrarna mötas för att  reda ut saken så där moget som bara föräldrar kan. Förutom att, ja, det kan de ju såklart inte. Självklart vet alla föräldrar innerst inne att det aldrig är deras barns fel egentligen. Och självklart är det mycket lättare att se vad andra gör för fel med sina barn.

Lägg till att det inte spelar någon roll hur mogen och erfaren du är, när det kommer till föräldraskap så är vi alla oerfarna små barn. Det spelar ingen roll om du har tre, fyra avkommor som springer runt där hemma. Det är fortfarande bara ditt tredje eller fjärde försök. Du är en nybörjare.

Så med den premissen, fyra toppskådisar och ett manus som redan hyllats som pjäs i olika delar av världen känns Carnage som en given hit. Sedan blir man tyvärr tvungen att förtränga att det är ett gammalt äckligt kryp som står för regi. Ett begåvat gammalt äckligt kryp, men ändå…  Jag rationaliserar det så här: först ska jag se Carnage och sedan ska jag läsa Valeri Solanas SCUM-manifesto. Då får jag  dessutom både bra film och bra bok och kanske kan stilla mitt dåliga samvete över att jag är en del av ett samhälle som hyllar våldtäcksmän som Polanski och demoniserar kvinnor som fått nog. I gott sällskap med Kate Winslet, Jodie Foster, John C. Reilly, Christoph Waltz och nästan varenda filmkritiker i världen.

För dig som inte vill stödja Polanski men ändå vill ha en bra film så visar Röda kvarn Polis, en varm fransk komedi om vardagen för de som jagar såna som honom.. Oavsett vilken du väljer så har du en bra film framför dig.

Polis

Pris 70 kronor med kulturkortet (ordinarie pris 90 kronor)

Fredag 17/2, 17:30 Lördag 18/2, 17:15 Söndag 19/2, 17:15

Carnage

Pris 70 kronor med kulturkortet (ordinarie pris 90 kronor)

Fredag 17/2, 18:00 Lördag 18/2, 16:30 Lördag 18/2, 18:15 Söndag 19/2, 16:30 Söndag 19/2, 18:15

Komplett program hittar du på Röda kvarns hemsida