Cosmetisk Heesvijk och Ture Berg med band Live@RumEtt

HW
Henrik Wilhelmsson

Nu är har det blivit dags att gräva upp lite av den svenska visskatten! Och det sker i RumEtt onsdagen den 24 maj. Cosmetisk Heesvijk Thilini Guldbrand och Erik Björksten bildar tillsammans göteborgsduon Cosmetisk Heesvijk. Legenden Cornelis Vreesvijk avled för 30 år sedan men väcks till liv när hans visskatt och dikter grävs upp och tolkas av vår samtids toner. Duon har imponerat stort på kritiker och lyssnare – för det är inte en lätt uppgift att ta sig an den provokativa och folkkära musikanten. Med mod, blues, ljus och mörker tar Cosmetisk Heesvijk oss igenom en värld av tidlösa stycken. Ture Berg med band Han är en vitamininjektion i sin genre och har under sina två år som soloartist redan hunnit med att turnera land och rike runt med sina två album Visor och Mållös. Det sistnämnda har av tidningen Popmani blivit utsett som ett av årets bästa släpp. Texterna är på svenska, välskrivna och står i fokus i en i övrigt avskalad ljudbild. Musiken flyter på jazz och blues, är minimalistisk men med ett enormt stort uttryck. Med sig på scen har han sitt band bestående av  Alexander Hjelmesten, Isak Svensson, Cuneyd Kocalp och Olle Broström. Gänget lärde känna varandra under studierna på Sundsgårdens folkhögskola. Tillsammans kliver de upp på RumEtts scen för att framföra eget material samt tolkningar av klassiska svenska poplåtar från 50- och 60-talen.Vad? Cosmetisk Heesvijk och Ture Berg med bandVar? Dunkers kulturhus – RumEttNär? 24 maj kl 18:00 – 20:00Pris? Fri entré

RUMETT: Allt som händer i RumEtt produceras av, för eller med ungdomar i åldrarna 15–25. Här finns möjlighet att stå på scen, ställa ut konst, göra egen film och skapa musik. Kontakta oss om du har en egen idé som du vill genomföra! Alltid fri entré!

 

Dunkers kulturhus är en tillgänglig lokal med ramp upp för trapporna till entrén och breda ingångar utan trösklar in till RumEtt. Hörslinga finns ej inne i RumEtt.