Dagliga guidade turer om natur och kultur

PS
Paul Svensson

Fredriksdal berättar är en populär sommarprogrampunkt där besökare på Fredriksdal museer och trädgårdar ges chansen att lära sig mer om det som finns på friluftsmuseet. Turerna ingår i ordinarie entréavgift. Det betyder att du som har Kultursommarkortet eller Kulturkortet har fri entré till både museet och den ovärderliga kunskapen hela sommaren.

Det finns otroligt mycket lärdom att hämta från de duktiga medarbetarna på Fredriksdal museer och trädgårdar. I sommar kan du följa med på Fredriksdal berättar och lära dig mer om allt från Fredriksdals intressanta historia till det sköna gröna som finns på området. Här får du också reda på hur allt hänger ihop i historien och vilken betydelse det har för framtiden. Tillsammans med en erfaren guide tar ni er fram över hela Fredriksdal och upplever och upptäcker naturen och kunskapen på plats.

Att följa med på turen kostar inget extra. Faktum är att Fredriksdal berättar ingår i ordinarie entréavgift. Allt du behöver göra är att befinna dig i vägkorsningen mellan huvudentrén och herrgården tio till fem minuter innan turen startar. Turen tar cirka 25-30 minuter och arrangeras två gånger dagligen klockan 13.00 och 15.15.

Passa på att öka på din kunskap om både natur och kultur i sommar. Lär dig mer om byggnader som är flera hundratals år gamla, hör berättelserna om de riktiga personerna som en gång i tiden var en del av gamla Helsingborg och gå till botten med nyttan i kulturhistoriska växter. På fredriksdal.se kan du läsa mer om vilka teman som gäller för dagen.

Vad: Lär dig mer om natur och kultur
När: Dagligen 13.00 och 15.15
Var: Fredriksdal museer och trädgårdar
Pris: Ingår i entréavgiften

Lämna en kommentar