Dagliga guidade visningar på Fredriksdal

PS
Paul Svensson

På Fredriksdal museer och trädgårdar finns det mängder att lära och att utforska. I Fredriksdal berättar kan du följa med på en 25 minuter lång guidad tur över museiområdet och lära dig mer om allt från stadslivet för 100 år sedan till vikten av biologisk mångfald genom tiderna. Visningarna ingår i ordinarie entré och är helt gratis för dig med Kulturkortet.

När byggdes herrgården på Fredriksdal? Och varför kallas den för Fredriksdals hjärta? Hur såg livet ut i den gamla ryggåsstugan Ågård för hundratals år sedan? Lär känna Helsingborg och Skåne via kulturen, naturen och djuren på Fredriksdal museer och trädgårdar. Konceptet i Fredriksdal berättar är busenkelt och bygger på att en erfaren guide tar dig med på en guidad tur. Längs vägen berättar guiden en massa intressant information om friluftsmuseets natur- och kulturhistoria. Det finns mycket häftigt att ta in.

Olika teman från dag till dag
De guidade turerna har olika teman som skiftar från dag till dag. Du kan med andra ord följa med flera gånger för att lära dig något nytt. Bara under perioden 9–14 augusti skiftar man mellan fem olika teman: herrgården, Fredriksdal och vetenskapen, stadskvarteret, slott och koja i början av 1800-talet samt Ågård.

Boka plats i huvudentrén
Fredriksdal berättar avgår dagligen i augusti klockan 13.00 och 15.15 och varje tur tar ungefär 25 minuter. Visningarna ingår i ordinarie entré. För att följa med bokar du din plats i huvudentrén. Tänk på att vara ute i god tid då antalet platser är begränsat till varje tur. Guidningarna sker primärt på svenska men de kan också ges på engelska.

Vad: lär dig mer om Fredriksdals natur- och kulturhistoria
När: dagligen i augusti, 13.00 och 15.15
Var: Fredriksdal museer och trädgårdar
Entré: ordinarie entré 100 kronor, fri entré med Kulturkortet och för barn och unga upp till och med 18 år

Lämna en kommentar