Dags för en mörk men levandes spännande afton på Öresundsakvariet!

HW
Henrik Wilhelmsson

Vår allra nyaste samarbetspartner, Öresundsakvariet, deltar i Kulturnatten i Helsingör. Den 29 september släcker man ljuset och går på fiskjakt med ficklamporna i hösta hugg. Arrangemanget är kostnadsfritt för alla, så just denna kväll behöver du inte ditt Kulturkort. Det enda du behöver ta med är en ficklampa så du ser det sprudlande nattlivet på akvariet.

Under kulturnatten släcker de lyset på Öresundsakvariet och låter de besökande, utrustade med ficklampor, gå på ”nattdyk”. Du får möta de aktiva nattfiskarna. De normalt så inaktiva hajarna vaknar upp och humrarna, som annars bor i sina hålor dagtid, kommer fram och söker efter föda. Du får bland annat även möjlighet att klappa plattfisk. Och mycket mer. Med ficklampor till hands kan du som besökare lysa in i tankarna i akvariet och upptäcka vilka fler fiskar som vaknar till liv på natten i mörkret.  

Öresundsakvariet kommer fortlöpande under kvällen att utfordra de nattvakna havsdjuren så som deras hajar, humrar och rockor så du får se nattdjuren inta föda i sitt rätta element och se hur de agerar om kvällen.

Vad: Kvällsöppet på Öresundsakvariet Var: Öresundsakvariet i norra hamnen, Helsingör När: Kulturtnatten 29/9 klockan 18-22 Hur: Fritt inträde för alla Viktigt: Ta med ficklampa! För mer information: Öresundsakvariets webbplats