Dans på Dunkers brygga

HW
Henrik Wilhelmsson

Får vi lov att bjuda upp till dans? Jo, vi tackar. Under fyra sommarkvällar förvandlas Dunkers sundssida till ett utomhusdansgolv med vacker utsikt över hamnen. En lokal dansförening visar hur kvällens dans går till och därefter är det fritt fram att svänga på benen till musiken. Allt har fri entré och dansgolven ligger i anslutning till Dunkers trappor mot Sundet.

Läs mer om sommaren i Dunkers program.

Bugg & fox
Torsdag 19 juli
17.00 Prova på
18.00 till 20.00 Fri dans.

Kvällens instruktörer: Annicka och Henrik kan det mesta i dansväg, men i kväll blir det fokus på bugg, foxtrot och boogie woogie.
Kvällens band: TakeTwo är en partyduo från Ronneby med Palle Gustavsson på sång och gitarr samt Micke Olsson på sång och synth.

Folk
Torsdag 26 juli
17.00 Prova på
18.00 – 20.00 Fri dans.

Kvällens instruktörer: Folkdansens Vänner som visar dig hambo, snoa, vals och annan kultisdans.
Kvällens band: Klirrpa består av riksspelmannen Karin Wallin, fiol och nyckelharpa, Claues Bengtsson, gitarr och sång, Gina Nyander, tvärflöjt och Sven Göransson, fiol.

Tango
Fredag 3 augusti (under HX Festivalen)
15.30 – 16.00 – Prova på Tango för barn med Tania Bauder från Tango Fortuna
16.00 – 17.00 – Prova på Tango för vuxna med Tangorama. Eva och Christer Söderkvist.
17.00 – 20.00 – Fri dans.

Kvällens instruktörer: Tangorama och Tango Fortuna
Kvällens band: Orquesta Tangarte är en argentinsk-svensk tangoorkester som grundades i Malmö 1999 av bandoneonisten Juanjo Passo med syftet att framföra och sprida tangomusiken från dess födelseplats, Rio de la Plata.
Tangartes musik är framför allt den rioplatensiska tangon, med en stor och varierad repertoar från tangons olika stilar och epoker, från guldåldern på 1940 och 50-talen och fram till idag.

Break
Lördag 4 augusti (Under HX Festivalen)
17.00 Prova på Breakdans
18.00 – 20.00 Fri dans + Battles ”Open Styles” dvs 1 mot 1. Två kategorier: 10 – 14 år & 15 – 100 år.

Kvällens instruktörer: dansföreningen FeeT
Kvällens DJ: Fredrik ”KAOS” Wentzel är bboy, mc och dj som med 20 år i gamet snart får kallas old school. Fidde började sin resa inom hip hop som DJ men gjorde sedan karriär som dansare och skådespelare. Nu har 1210orna dammats av och på vinylen liras mest breaks, funk och old school hip hop och ibland även en touch av jazz…