Dansa kring midsommarstången på Fredriksdal

Fideli Österström

Fredagen 21 juni är det dags för den kanske svenskaste av högtider, nämligen midsommar. Råkar du stå utan planer? Perfekt! Bind ihop din krans redan hemma, eller ta med blommorna och bind kransen på plats under midsommarfirandet på Fredriksdal. Ta med dig barnen, vänner, kusiner, mor- och farföräldrar, den gröna oasen har plats för alla.

Tillsammans med Folkdansens vänner blir det ett familjärt och händelserikt midsommarfirande fredagen 21 juni från 14.00-21.00 på Fredriksdal museer och trädgårdar. Förutom traditionell groddans kring majstången blir det polonäs med publik, lekar, logdans på Grafiskas gård och fackeldans senare under kvällen för att bara nämna en del av dagens händelser. Ett tips är att ta med din egen midsommarbuffé i picknickkorgen och slå dig ner på gräset intill firandet eller, om du önskar avskildhet, välja någon av trädgårdens parker.

Mellan danserna kan du hälsa på lantrasdjuren, gå i det fina stadskvarteret, där du kan kika in i Hedströms diversehandel för att köpa stans godaste karameller, eller besöka utställningen Barnens kammare. Där kan du och familjen utforska vad barn lekte med för över 100 år sedan. Fredriksdal har någonting för alla, stora som små.

Midsommarfirandet tar inte slut på midsommarafton utan fortsätter, för den som vill, även på midsommardagen med ännu mera dans, musik och dansuppvisning av skånska traditionella folkdanser. Om du är nyfiken på hur ett bondbröllop såg ut på 1850-talet kan du få uppleva även ett sådant.

Ta på dig finkläderna, ta med dig det glada humöret och gör dig redo för en härlig dag fylld av glädje på Fredriksdal museer och trädgårdar.

Vad: Midsommar på Fredriksdal
När: 21 juni 14.00 – 20.00
Var: Fredriksdal museer och trädgårdar
Pris: Ordinarie entré 100 kr, med Kulturkortet går du in gratis

Lämna en kommentar