Darbuka och gitarrer på RumEtt

TE
Tommy Esbjörnsson

Onsdag 31/10 18:00
RumEtt, Dunkers kulturhus

Oktober månads sista onsdagskonsert på Dunkers RumEtt hälsar välkommen Omar Mofleh, en 25-årig percussionist från Damaskus, som kommit till Sverige på minst sagt dramatiska vägar. Omar delar kvällen med gitarristerna Jonas Gramsby, Max Johansson och Ludvig Matsson. En helt instrumental kväll m a o, med fri entré.

Omar Mofleh
Omar är en 25-årig trumslagare från Damaskus i Syrien som sedan hösten 2015 bor i Skåne. Han är en percussionist som använder en rad olika trummor t ex darbuka och kongas. Full attack utlovas.
Lyssna här: https://www.facebook.com/mofleh.o/
Läs mer om Omars flykt från Syrien och den långa resan till Sverige
https://www.musikisyd.se/trumattack-omar-mofleh/

Max Johansson
30-åriga Max Johansson har testat en massa musikstilar för att nu landa i en blandning av jazz och blues med en nypa latino. Han säger  själv: ”Eftersom mina stämband förnekade mig en sångröst, så blev jag tvungen att hitta ett annat sätt att sjunga”. Med en gitarr får man anta.

Jonas Gramsby
Jonas Gramsby spelar instrumental akustiskt gitarr med influenser både från Spanien och amerikanska södern. Det blir både eget material och covers. Jonas är egentligen personen bakom konserterna i RumEtt, men kliver upp på scenen denna kväll för ett sällsynt framträdande. Till vardags är Jonas trummis i Black Bat Boogie Band. Tidigare har han spelat i Nukebox Shuffle och Stella by Starlight.

Ludvig Matsson
Ludvig har en bakgrund i körsång, metal-band och som trumslagare i ett coverband. Detta lätt musikaliska geni står nu ensam på scen med en gitarr. Det blir egenkomponerade låtar med influenser från black metal, filmmusik och klassisk musik från Baltikum(!)

Lämna en kommentar