Därför måste du ha kulturkortsappen…

HW
Henrik Wilhelmsson

Från enkelt plastkort till flashig elektronisk nyckel till stadens kulturella upplevelser. Mycket har hänt sedan vi lanserade kulturkortet 2009. Och mycket händer fortfarande. Med kulturkortappen öppnas nya möjligheter upp för dig som tycker om kultur. Här har vi listat tio av våra främsta anledningar till varför även du borde ladda ner appen redan i dag!

10 – Plast tar plats Det är tyvärr inte bara i haven och i magarna på valarna som plasten tar plats. Även i plånböckerna. Genom att ladda ner kulturkortappen kan du lägga undan ditt gamla kulturkort i plast och istället föra över ditt medlemskap till mobilen. Helt plötsligt har du mer plats över för annat i din korthållare – som exempelvis en liten lapp där du lovar att göra mer plats för valarna i havet. Och det tycker vi är ett riktigt bra val.

9 – Dagens kulturmeny Vad händer i dag? Förmodligen en hel del. Det regnar inte just nu, bland annat. Svår fråga. Men om du istället frågar oss vad som händer i kulturkarusellen i Helsingborg kan kulturkortsappen ge dig svar direkt. För redan när du startar upp appen ser du dagens kommande evenemang på skärmen. Galet smidigt!

8 – Allt du behöver veta När var det egentligen som Good Harvest skulle skörda framgångens frukter på Dunkers? I appen kan du läsa mer om de olika evenemangen som händer i Helsingborg. Här får du svar på dina ”var” och ”när” och ”vem”. Gällande Good Harvest uppträder duon den 9 november, klockan 19.00 i teatersalen på Dunkers. I appen kan du även köpa biljetter direkt via Ticketmaster.

7 – Roligare även för andra Känslan kommer krypandes från fotsulorna och uppåt. Du vill ha lite uppmärksamhet. Och vet du vad? Du förtjänar lite uppmärksamhet. Tänk nu att du plockar upp ditt röda kulturkort på en fullsatt buss. Vad tror du händer, mer än att du fylls av sann kulturanda? Inte mycket. Men om du istället klickar igång kulturkortsappen lär det förmodligen inte alls ta särskilt lång tid innan medpassagerarna försöker läsa över din axel. Kulturkortsappen är helt enkelt ett mer intressant alternativ än ett litet plastkort. Och inte bara för dig, utan även för alla andra också.

6 – Uppbokad för all framtid Kulturkortsappen är inte bara fullmatad med alla kulturella upplevelser i Helsingborg. Det är också din elektroniska ursäkt för att slippa undan saker du inte vill göra när din riktiga kalender gapar tom. Alla har vi varit i det där pinsamma ögonblicket när någon ytligt obekant försöker tvinga fram ett ledigt datum för att träffas. Men det var då och nu är nu. Tack vare den fullproppade kalendern i appen har du alltid ett möte med kulturen väntandes. Varsågod. 

5 – Kulturgodis för barn och unga Striden är över. Det går inte att slita barn och unga från mobilskärmen. Du gjorde ett tappert försök och för detta förtjänar du en eloge och en riktigt snygg medalj. Men det finns dock en möjlighet (även om appen i sig bara innehåller förnuftigt material) att stadens yngre invånare kan snappa upp ett eller annat via kulturkortsappen. Chansen är stor att just dina barn, eller barnbarn, hittar något som hen vill göra och som har inslag av riktig kultur.

4 – Närkontakt med Helsingborgs kulturtanter I appen hittar du lätt kontaktuppgifter till kulturtanterna bakom kulturkortet. Perfekt om det skulle vara så att du helt plötsligt kommer på en kulturell fråga som du behöver ett svar på. Här finns även direktlänkar till vår sociala verksamhet på Facebook och Instagram.

3 – Rena och fräscha receptionsdiskar Det är oundvikligt. Du gräver efter kulturkortet i fickan på favoritjeansen medan du står i kö. När det är din tur att betala halar du snabbt fram kortet. Problemet är bara att du även drar upp en stor tuss med rosa fickludd som landar på receptionsdisken. Med kulturkortet i appen behöver du aldrig mer oroa dig för fickludd på receptionsdiskarna i stadens kulturella högborgar. Håll staden ren!

2 – Även för dig utan kulturkort Du är kultursmart och har förstås redan ett kulturkort. Grymt bra jobbat! Men visste du att det finns människor i Helsingborg som inte har ett kulturkort? Ja, det svider en hel del måste vi erkänna. Men det fina med vår app är dock att den är för alla, oavsett om du lever och andas kultur på daglig basis eller bara är ute efter en kul tur i staden.

1 – Balsam för själen Om du av någon anledning skulle glömma bort vad du faktiskt får på köpet med ett kulturkort kan du alltid gotta dig lite extra (samt visa för dina vänner, förstås) medan du läser om alla fina förmåner som går hand i hand med kulturkortet. Vi lovar dig att det känns fridfullt varmt i såväl hjärta som sinne men framför allt på saldot när du kombinerar ord som ”fri entré” tillsammans med Dunkers kulturhus, Fredriksdal museer och trädgårdar, Kärnan, Sofiero och Helsingborgs idrottsmuseum. Dessutom är appen alltid uppdaterad med de senaste rabatterna hos våra samarbetspartners.

PS. Vi glömde bort att rangordna att appen laddas ner kostnadsfritt från App Store och Play-butiken men att innehållet är ovärderligt! Lite klantigt av oss, men det är faktiskt också jättebra!

Vad: Kulturkortappen När: 24/7 (så länge batteriet är laddat) Var: I telefonen (App Store och Play-butiken) Pris: Kostnadsfri