Dela Dunkersminnen och vinn

HW
Henrik Wilhelmsson

Jag hoppas inte du har missat att Dunkers fyller 10 år i dagarna. Här hos oss på Kulturkortet pratas det såklart om gamla minnen, men det hade varit roligare att höra era första eller starkaste minnen från kulturhuset.

Mitt första Dunkersminne är från när jag flyttade ner till Helsingborg från Uppsala och bekantade mig med staden genom att gå i Vikten av vatten och Fragment.

Mina starkaste minnen är absolut från när jag arbetade som värd och konstguide. Jag älskar den sorts konst som Bröderna Chapman gör och det var också en av de första utställningar jag jobbade i. Som värd öppnade man utställningarna och att ensam kunna gå genom en konsthall i morgondis, bland konstverk man älskar, är en härlig känsla. Jag har också åkt skateboard genom Runa Islams utställning efter stängning, det var kul, men berätta det inte för någon för då kanske jag får pisk. Sen har vi Memento Mori, Plastic Fantastic, Dekadens, Mer Passion… listan kan göras lång.

Jonas Kullhammar är en konsertupplevelse som står ut från konsertsalen. Och RumEtt! Jag vet inte hur många artister och förmågor jag har sett där innan de slagit igenom (Kuriosa: En av de som arbetat i RumEtt gick sedan vidare för att bli en av Danmarks största bloggare och Cupcake-bagare).

För mig var det kärlek vid första ögonkastet med Dunkers, jag var inte nöjd med att bara vara besökare, jag var tvungen att jobba där också. Och känslan har inte svalnat. Jag älskar hela idén med ett kulturhus och Dunkers är en riktig tillgång för Helsingborg. Jag har inte minnen av alla 10 år, men å andra sidan kommer det bli betydligt fler.

Det skulle vara kul om du ville dela med dig av ditt bästa Dunkersminne i kommentarsfältet. Om du gör det som registrerad användare så har du chansen att vinna en sån trevlig kulturtantskasse i tyg på bilden här ovan.