Delta i en forskningsstudie i Korsettkriget

PS
Paul Svensson

Torsdag 23 november bjuder Dunkers kulturhus och historikern Henric Bagerius in till en forskningsstudie i utställningen Korsettkriget – en kamp om kvinnlighetens former vid förra sekelskiftet. Syftet med studien är att undersöka hur interaktiva moment påverkar upplevelsen av en utställning. Nu söker man dig som är intresserad av att delta och på så sätt kunna vara med och påverka framtidens utställningar.

Studien tar plats i Korsettkriget-utställningen på Dunkers kulturhus. Programmet kommer att ta två timmar och inkluderar en visning i utställningen, en övning, ett utvärderande samtal och fika. Notera att du måste vara med hela tiden för att studien ska kunna genomföras. Anmäl dig till gabriella.pettersson@helsingborg.se senast 16 november för att vara med i studien.

Om Korsettkriget – en kamp om kvinnlighetens former vid förra sekelskiftet
Utställningen handlar om den debatt som fördes om korsetten från cirka 1820 till 1920. Här kan du lära dig mer om dåtidens ideal och vilka normer som gällde vid den tiden. I utställningen tittar man också på vår egen tid och jämför hur mycket som egentligen har förändrats sedan slutet av 1800-talet.

Korsettkriget – en kamp om kvinnlighetens former vid förra sekelskiftet visas på Dunkers kulturhus till och med 7 januari 2024. Utställningen ingår i ordinarie entré. Med Kulturkortet har du alltid fri entré till alla utställningar som visas på Dunkers kulturhus.

Vad: delta i en studie om interaktiva moment i en utställning
När: 23 november 09.00–11.00
Var: Dunkers kulturhus
Entré: det är gratis att delta