Den stora trädgårdsfesten på Sofiero

Fideli Österström

Till helgen blommar Sofiero upp lite extra. Det är nämligen dags för en av södra Sveriges mest populära trädgårdsevenemang. Inspireras, upptäck och ta del av råd i den vackra slottsparken bara ett stenkast från Öresund.  

På fredag drar den stora trädgårdsfesten på Sofiero igång. Under tre dagar förvandlas parken till en oas för trädgårdsälskare som söker nya idéer och influencer. På plats finns såväl färgexperten Per Benjamin men också kända trädgårdsprofiler och andra kreatörer som har en förkärlek för det naturen har att erbjuda.

Strosa runt bland marknadsmyller där du hittar sådant som hör trädgården till, både stort som smått, men också delikatesser som du kan köpa med dig och som får dina smaklökar att hurra. Idéträdgårdar bjuder in till inspiration och det finns flera tävlingar att både följa och delta i. Förutom detta finns det ett fullspäckat program innehållande bl.a. en blomstershow, dansuppvisning och musikunderhållning. Om du inte är den största av trädgårdsfantast kan du hoppa över programpunkterna och bara strosa runt för att njuta av stämningen.

Det kommer även att finnas möjlighet att följa arrangemanget på storbildskärm för den som vill sitta ner och fika på stora gräsmattan framför slottet men som inte vill missa någonting. Trädgårdsfesten har med andra ord någonting för alla som vill komma ut och njuta av sensommaren i den historiska miljön.

Vad: Den stora trädgårdsfesten på Sofiero
När: 23-25 augusti 10.00 – 18.00
Var: Sofiero
Pris: Ordinarie entré 150 kronor. Fri entré med Kulturkortet och för unga upp till och med 18 år.

Lämna en kommentar