Dennis kulturkortsvecka

HW
Henrik Wilhelmsson

Vecka 15 med kulturkortet – Förslag från Dennis

Veckan börjar praktisk taget lysande. Succén från 2015, Fredriksdalspraktikan, är tillbaka och utställningen i Herrgården är den stående delen i programpunkten (varför inte besöka 12e april?). Herrgårdsdelen är en praktisk och estetisk utställningsverkstad belägen i den södra flygeln och barnens egna herrgårdskök för lek och lärande i den norra flygeln. Vanligtvis är det ordinarie entré som gäller för att delta i praktikan. Men eftersom du inte är vanlig, du är ju kulturtant, går du ju in gratis och sparar 70 pengar.

Dagen efter ,13e april, är dagen du kan utforska helsingborgarnas identitet via Stadsteatern, och det 60 kronor billigare än ordinarie pris (med tantrabatt blir det bara 170 kr). Det är dramatikern Anders Duus och regissören Michael Cocke som tar dig med in under huden på vår egen stad. Hantverket bygger dessutom på djuplodade intervjuer med människor från HBG. Vem vet, du kanske till och med lär dig något om dig själv.

15e april är dagen för dig som gillar lökar och knoppar som brister. Sofiero slott och slottsträdgård, som i år firar 150 år, öppnar för säsongen. 43 000 nysatta lökar är på plats, kommer du vara? Förutom lökar så öppnar utställningen Kvistar och knoppar i orangeriet. Ta med dig kortet så knallar du in gratis och sparar 100 pengar.

Är du typ den enda i din bekantskapskrets som inte sett utställningen av Vivian Maier Street photographer? Då har jag en idé till dig. Innan du ska svida om för aftonen med vännerna så går du på den guidade visningen av utställningen (13.00) och lär dig allt dina vänner önskar dom visste om den fantastiska utställningen. Du kommer kunna äga vänner den kvällen och det kostar dig ingenting eftersom specialvisningen ingår i ordinarie entré. Och ordinarie entré för kulturtanter är ju lika med noll. Katching där sparade du in 70 kronor till.

Är du ruskigt snabb så hinner du dessutom springa över till samtalet med Stefan Fölster samma dag klockan 14. Men boka detta innan, för Stefan är en poppis kille. Hans knivskarpa samtidsanalyser lockar mängder med folk och nu är nationalekonomen, författaren, debattören och chefen Stefan dessutom bokaktuell. Här sparar du 30 kronor på ordinarie 175 kronor.

Sen är det söndag och du är lite schleeeten efter gårdagens kalas med vännerna. Då föreslår jag att du går upp till helsingborgarnas egen trädgård, Fredriksdal, och njuter av vårsolen. Ta med hela familjen och bjud dom på trädgårdscafét för dom 330 kronor du sparat in med ditt Kulturkort denna veckan. Men du, glöm inte att du har 10% på priset i cafét med.

 

Fridens kulturtant