Det blir en dans på rosor trots allt

DN
Dennis Nilsson

Och inte blir den lika taggig som det senaste året. Året som gått har varit dystert, färglöst och man har stundtals känt sig svag. I alla fall har det varit så för mig. Men nu när solen skiner och knopparna brister känner man av styrkan runt omkring. Naturens växtkraft kan verkligen ge en känsla av ljusare tider.

En favorit hos mig, just vad gäller växtkraft, är Rosdagar på Fredriksdal. Att kliva in i ett fullständigt blomsterhav med 100-tals olika sorters rosor som både doftar underbart och hänför en visuellt är nåt speciellt. Att vara med på rosvandringarna med experterna som vet löjligt mycket om dessa fantastiska skapelser är som att få en guidad tur i en Elsa Beskow-saga. Det är väldigt enkelt att för en stund glömma bort allt som händer utanför Fredriksdals grindar.

Lördag 3 och söndag 4 juli hålls årets Rosdagar. När det blommar som allra vackrast. En något mer avskalad form på guidningarna och utbudet i år på grund av pandemin, men det blir av. Tiderna som gäller är 10.00-17.00 och man bokar sin plats i guidningarna när man är på plats.

Förutom guidningarna/vandringarna kommer Rosensällskapet att finnas på plats för att inspirera, Flora Linnéa kommer såklart sälja sina underverk, Herrgården kommer rospyntas, utställningen om slow flowers, Blomsterbönder, pågår samtidigt och en av landets rospersonligheter kommer sedvanligt (för tionde året i rad) att prisas genom att tilldelas Rosenkransen. Ett digert program trots denna taggiga tid.

Vill man veta detaljerna och se vilka experter som är årets rosguider 2021 surfar man såklart in på fredriksdal.se

Som vanligt är det fri entré för dig med Kulturkortet eller Kultursommarkortet.

Lämna en kommentar