Det populära samarbetet fortsätter!

CN
Carl Nordahl

Foto: Calle Nordahl
För ett år sedan inledde vi ett kulturkortssamarbete med ännu en aktör på den danska sidan, Øresundsakvariet i Helsingör. Samarbetet blev lyckat och vi är stolta och glada över att vi tillsammans med akvariet har skrivit på för en förlängning.

Vad döljer sig där nere i djupet? Vilka simmar ikapp med färjan och vilka sprätter runt i sundets sandiga botten? Frågorna är många på vägen över sundet. Men en kort promenad från färjeterminalen ligger Øresundsakvariet. I det mysiga saltvattensakvariet väntar blæksprutten, vandmanden, brandmanden och alla deras vänner. Lär dig allt om Öresunds djurliv, se när rockorna äter sin lunch, se de vackra pigghajarna och hör mer om vad det är för några marsvin som plaskar bland sundets vågor. Nytt för i år är det fantastiska vattenlaboratoriet som Köpenhamns universitet har öppnat tillsammans med Øresundsakvariet, i hamnbassängen alldeles bredvid entrén.

Kulturkortsrabatten är den samma som tidigare:
– 40% rabatt på entré på ordinarie pris för upp till fem personer. Gäller dock ej i kombination med familjeentrén eller andra erbjudanden. Ta med ditt kulturkort i appen eller det vanliga plastkortet, visa upp när ni går in och sen är det bara att ge sig i kast med fiskar och musslor.

Öppettider, priser och mer info finner ni på Øresundsakvariets hemsida.

Lämna en kommentar