Det rör sig på Dunkers

Att se dansare röra sig. Det är något speciellt med det. Att få se ett professionellt danskompani göra en föreställning med det bästa av deras repertoar på temat kärlek, här i Helsingborg. Det kallas ett unikt tillfälle du inte ska missa. Och den 19 oktober, då rör det på sig, när Black Box Company kommer till Dunkers kulturhus.

Du känner igen dem på hur de står, går, sitter eller dricker en kopp kaffe. Du känner igen det på kontrollen de har över sina kroppar och rörelser, även utanför scenen. En dansare lägger alldeles för mycket slit och tid åt förfining och strävan efter perfektion, för att låta rörelser gå till spillo hur som helst. Övandet fortsätter. Så att du ska få en föreställning, en upplevelse. Rörelse som berör.

Black Box Dance Company har funnits sedan 2013 och till dem söker sig dansare från hela världen, och kompaniet dansar över jordens alla kontinenter. Den 19 oktober är faktiskt det enda tillfället de framträder i Sverige 2019.

Föreställningen Dancing Stories – Kaerlighed är baserad på deras tidigare föreställningar, Älskar dig för evigt, Fear, 7even och No sex, och du kan se trailers från föreställningarna här nedan.

Om du tillhör de som älskar dans, eller om du bara vill se något nytt, något du inte så ofta kan se i Helsingborg, då är detta för dig.

Vad: Dancing Stories – Kaerlighed med Black Box Dance Company

När: 19 oktober 19.00

Var: Dunkers kulturhus, teatersalen

Entré: 350 kronor, 295 kronor med Kulturkort och för studenter

Lämna en kommentar