Detta får ej missas under Passage

HW
Henrik Wilhelmsson

Nu börjar sundsklassikern Passage som också är en av Nordens största internationella gatuteaterfestivaler. I 14 år har festivalen funnits i Helsingborg och Helsingör. Men dom som besökt festivalen vet om att inget är det andra likt från år till år. Här får du några tips på vad du inte får missa under årets festival!

Årets stora invigning är sedvanligt spektakulärt och hålls i år i Helsingör 3 augusti 22.30. Det är den franska gruppen Mécanique Vivante kommer att öppna festivalen med sin ljudshow The sirens song. Storartad musik genom instrument byggda av sirener som letar sig genom stadens mörker till Helsingörs Kulturhamn. Kulturhamnen ska i år liva upp Helsingör på kvällstid. Varje kväll 3, 4, 5 augusti 22.30 ges en mastig teaterakt värd en resa över sundet. Åk, bara åk!

Det var några guldkorn som spelas i Danmark! Det får du absolut inte missa i Helsingborg.

Familjedagen vid Kärnan som pågår mellan 12.00-16.00 den 6 augusti.

La grande Pagina Bianca som är ett måleriprojekt där folk på stan får vara med och måla sitt hjärtas mening på en yta om 500 kvadratmeter.

Elddrömmar med Kompani Paradiso. Premiärföreställning med nyskriven musik och eldmagi om kampen mellan det goda och det onda i varje människa. Vacker, spektakulär och suggestiv.

The yelling kitchenprince som är en medryckande, otämjd multikonstnär som kör så det ryker. Mycket publikkontakt och oväntade inslag är karaktäristiskt för denna akt.

Fadunito med den Den stora familjen. En favorit i repris i Helsingborg som väcker mycket igenkänning och skratt. En gigantisk familj drar fram genom stan med barnvagnar och trehjulingar. Gruppen är känd för att bygga och konstruera sin egen rekvisita i jätteformat.

Över 70 teaterakter ingår i årets festivalprogram och du hittar hela programmet på passagefestival.nu