Digital världspremiär för dansföreställning på stadsteatern

PS
Paul Svensson

Fredag 5 mars är det världspremiär för den digitala dansföreställningen The View From Here. Föreställningen är producerad av Skånes Dansteater i samarbete med Helsingborgs stadsteater och sänds endast via webben. Föreställningen strömmar du live i din mobil, på surfplattan eller via datorn.

Man tar vad man har och gör det bästa av situationen, det är sedan länge känt. Just nu har många av oss ett stort behov av underhållning och konst i alla dess former. Och kanske var det just det som fick koreografen och dansaren Tilman O´Donnell att skapa föreställningen The View From Here. Den digitala dansföreställningen är starten på ett flerårigt samarbete mellan Skånes Dansteater och Helsingborgs stadsteater.

The View From Here är inspirerad av Jean-Luc Nancys bok The Pleasure In Drawing och leker med begreppet entré och sorti. Ett koncept som är otroligt viktigt för vilken föreställning som helst, oavsett om den sänds via nätet eller spelas med hänförd publik på plats. Tilman O´Donnell vänder och vrider på den till synes enkla premissen att komma in på scenen och att lämna den. Med åtta dansare och musikern Hendrik Willekens på scen skapas en uppbruten dialog mellan vad vi hör, hur vi ser och var vi befinner oss i den ständiga rörelsen.

The View From Here sänds live från Storans scen på Helsingborgs stadsteater. Föreställningen börjar klockan 19.00 och går inte att titta på i efterhand. Biljettpriset är 50 kronor och föreställningen spelas i cirka 50 minuter. På helsingborgsstadsteater.se kan du läsa mer om The View From Here och köpa din biljett till den digitala världspremiären.

Tilman O´Donnell har tidigare skapat verk för bland annat Göteborgsoperans Danskompani, Kungliga baletten i Köpenhamn och Bora Bora i danska Århus. Han samarbetar ofta med andra koreografer och musiker i sina förställningar. I The View From Here samverkar Tilman O´Donnell med musikern Hendrik Willekens samt ljuddesignern Thomas Zamolo.

Vad: Digital dansföreställning
När: 5 mar s19.00
Var: helsingborgsstadsteater.se
Pris: 50 kronor per biljett

Bild: Thomas Zamolo

Lämna en kommentar