Din Coronaberättelse efterfrågas

MR
Mikael Rudesjö

I denna speciella tid har Kulturmagasinet bestämt sig för att samla in Coronaberättelser för att bevara dem inför framtiden. Nu efterfrågar de din berättelse, oavsett hur ditt liv och din vardag påverkats av pandemin.

Som alla är medvetna om lever vi i en väldigt speciell tillvaro just nu på grund av Coronaviruset. Kanske tillhör du gruppen som går med en stor rädsla kring vad som ska hända, eller så är du en av dem som känner mindre oro och upplever att din vardag flyter på relativt normalt. Oavsett din upplevelse kvarstår faktum – denna pandemi kommer att göra ett historiskt avtryck och vi kommer att minnas den en lång tid framöver. Folk kommer att titta tillbaka och undra: hur hade folk det under den där tiden?

Det är här din berättelse kommer in. Kulturmagasinet jobbar just nu med att samla in Coronaberättelser från Helsingborg, alltså berättelser om hur du och andra helsingborgare påverkas av den här situationen. Kulturmagasinet är nämligen inte bara ett ställe där de bevarar saker från förr, utan de arbetar också med att samla in ting och berättelser från nutiden som folk i framtiden kan titta tillbaka på.

Oavsett hur du blivit påverkad kan du berätta din historia. Om det nu är så att du inte känner någon oro alls utan mest är trött på att gå hemma är det också ett bidrag, eftersom det hjälper till att ge en bild av alla de blandade upplevelser som faktiskt finns. För äldre kan den handla om en känsla av isolation. För unga kan det handla om en oro för framtiden som överskuggar oron över själva smittan. Sannolikheten är stor att du som läser detta har en annan upplevelse.

Hur har din vardag ändrats? Vad gör du hemma i dessa tider? Dela med dig av dina tankar här och hjälp Kulturmagasinet att samla in historia inför framtiden.

Lämna en kommentar