Djävulen dansar på Dunkers kulturhus

PS
Paul Svensson

Malmö Opera är ute på vårturné och besöker Dunkers kulturhus 19 och 20 april. Med Kulturkortet får du fin rabatt på föreställningen Marguerite – en dans med djävulen. Välrenommerade Rickard Söderberg har skrivit manus samt sångtexter till den här operan och spelar dessutom rollen som djävulen.

Notera: föreställningarna är slutsålda.

Samtidigt som våren virvlar in i Helsingborg dansar självaste djävulen också in på ett hörn med två besök på Dunkers kulturhus i april. Men det är inte så illa som det låter, snarare tvärtom. I Marguerite – en dans med djävulen blir det en del opera och en del musikal när Malmö Opera gästar det vita kulturhuset i centrala Helsingborg. Föreställningen bygger på Wolfgang Goethes första utkast till sin stora livsepos Faust.

En omskrivning med kvinnlig touch
I den här versionen vänder man dock upp och ner på historien och ställer sig frågan om det kanske var hans vän Luise von Göchhausen som avslutade en av vår tids största berättelser. Malmö Opera går dessutom ett steg längre och leker med tanken på vad som hade hänt med historien om Luise hade fått helt fria händer där på 1700-talet. I den här föreställningen får hon en ny chans att skriva om historien då handlingen fokuserar på Luise, som är med både som medspelare, berättare och regissör

I rollistan hittar du bland andra Rickard Söderberg, Sibylle Glosted, Adrian Angelico och Katarina Lundgren Hugg. Musiken är uteslutande skriven av kvinnliga kompositörer genom fyra århundranden.

Två förställningar med rabatterat biljettpris
Marguerite – en dans med djävulen spelas onsdag 19 april klockan 19.00–21.00 och torsdag 20 april klockan 19.00–21.00. Föreställningen är uppdelad i två akter och inkluderar även en paus på 20 minuter. Med Kulturkortet får du fin rabatt på biljetten och betalar endast 260 kronor. Ordinarie biljettpris är 330 kronor.

Vad: en dans med djävulen
När: föreställningarna är slutsålda
Var: Dunkers kulturhus, teatersalen
Entré: 260 kronor med Kulturkortet, ordinarie pris 330 kronor