Djur, natur och kultur i vecka 19

HW
Henrik Wilhelmsson

Den här finfina majveckan (8 – 14 maj) bjuder på musikaliska och teatraliska föreställningar såväl som naturnära upplevelser för alla sinnen. Veckan tar dig på rundtur runt Helsingborg med omnejd om du så önskar. Från Sofiero i norr till Råå i söder kan du och ditt sällskap förkovra er i kultur till rabatterat pris.

10 maj: After Work-konsert, Konserthuset

Säsongens sista After Work-konsert bjuder på ett tonsättarporträtt av Rolf Martinsson från 1980- till 2000-talet. Till musiken kan du också få en välsmakande soppa med en god brödbit till.

Spara 20 kronor på konserten med Kulturkortet. Betala endast 100 kr istället för 120 (exkusive soppa).

12 maj: Pelle erövraren 2, Helsingborgs stadsteater (Helsingborg Arena)

Succén för musikalen fortsätter! I uppföljaren har Pelle och ensemblen intagit Helsingborg Arena för en underhållande familjeföreställning. Pelle har blivit vuxen och bosatt sig i Köpenhamn där han engagerar sig i den gryende arbetarrörelsen. Han måste balansera sin nyvunna politiska övertygelse och familjelivet på knivsegg för att få vardagen att gå ihop.

Spara 75 kronor per biljett/ Kulturkort.

12 maj: Mata lantrasdjuren, Fredriksdal

Följ med Fredriksdals museibonde på en matningsrunda av gårdens lantrasdjur på området. Start klockan 11.00 vid stallet.

Gå in gratis med Kulturkortet och spara 70 kronor. Fri entré för unga till och med 18 år.

13 maj: Rhododendronblomning, Sofiero

Nu blommar det för fullt! Ta på dig de kungliga galoscherna och vandra ner i Sofieros rhododendronraviner. Här bjuder Gustav VI Adolfs älskade buskar på en färgkavalkad utan dess like.

Gå in gratis och spara 120 kronor med Kulturkortet. Fri entré för unga till och med 18 år.

13 maj: Familjelördag i Dana Sederowsky, Dunkers

Sista familjelördagen i ART ABOVE ALL – Dana Sederowsky innan stängning på söndagen 14 maj. Ta med dig barnen och pyssla på Danas teman. Fri entré för en vuxen i barns sällskap. Alltid fri entré till Dunkers utställningar med Kulturkortet. Fri entré för unga till och med 18 år.

Spara minst 70 kronor med Kulturkortet.

7 maj – 24 september: Utställning på Råå museum för fiske och sjöfart

Årets utställning på Råås stolthet handlar om Maja Sjöströms liv och konstnärskap. Maja och hennes tre systrar drev en gång i tiden heminredningsaffären Blå Boden som låg på Kustgatan 4. Utöver det var hon en skicklig textilkonstnär med tydliga inspirationer från Italien.

Spara 15 kronor med ditt Kulturkort på entrén. Ordinarie pris 50 kronor.

Totalt sparar du minst 370 kronor med Kulturkortet den här veckan.

Gratis är gott den här veckan

14 maj: Familjesöndag – Helsingborgs dagblad 150 år + Vi möts i stan, Fredriksdal

HD fyller 150 år och firar hela året med events över hela staden. Den här gången har turen kommit till Fredriksdal. Hela dagen har Fredriksdal arrangemang för stora och små. Fri entré för alla.

13 maj: Dunka Dunkers

Sex fantastiska timmar av elektronisk livemusik & Dj´s. EMC Helsingborg presenterar tre scener som bjuder på en uppsjö av ambitiösa och passionerade artister inom elektronisk musik.

Fri entré!

13 maj: Dansföreställning – Smashing, Dunkers

Häftig dansföreställning med inspiration från Henry Dunkers, Tretorn och tennis.

Fri entré!