Dödssynderna som konst av Michael Kvium

HW
Henrik Wilhelmsson

Välkommen in i SALIGIA  – en utställning som låter dig som betraktare reflektera över människans mörkare sidor. Du möter konst som tar sin utgångspunkt i de sju dödsynderna: högmod, girighet, lust, avund, frosseri, vrede och lättja.

De sju dödssynderna nedtecknades av påven Gregorius I på 500-talet. Den moderna västerländska livsstilen utmanar dessa synder – idag är ju nästan allting tillåtet. I och med du kliver in i Dunkers utställningshall kolliderar du med groteska människogestalter som glor ner på dig från väggarna. Precis som om de vill säga till dig hur illa det kan gå om du vältrar dig i synd.

Som betraktare blir du tvingad till att förhålla dig till de moraliska frågor som dyker upp i ditt huvud medan du går genom de halvmörka rummen. Michael Kviums konst är svår att hålla på avstånd och du kommer att reagera på något vis. Men helt oberörd kommer du inte att vara.

Kom till Dunkers och utmana dig själv i en konstupplevelse utöver det vanliga!

Utställningen SALIGIA med verk av Michael Kvium – en av Danmarks mest etablerade konstnärer – visas på Dunkers fram till 20 mars 2016 och är hans första stora utställning i Sverige. Utställningen visar sju nyproducerade verk i stort format, tre skulpturala verk och en 17 meter lång muralmålning. 

Läs mer om utställningen på Dunkers hemsida!