Drag, jazz, skrot, flax och bräk på bibblan

TE
Tommy Esbjörnsson

Vårens säsong av Lördagskul på Stadsbiblioteket, för den unga publiken, innehåller bland annat drag queens som berättar sagor, en snigel som vill opp och en get som med osunda matvanor.

Tysta leken börjar nu med Sagofen Isadora
15 februari 14.00
4-6 år
Den Tysta leken handlar om Maja som behöver hjälp. De andra barnen på förskolan leker en lek som går ut på att inte prata. De säger att Maja har pratat och låter henne inte vara med. Sagofen Isadora kommer för att hjälpa Maja. Hon får reda på att det är Isgubben som förtrollat hela förskolan.

Drag Queen Story Hour
Sagostund med dragqueens Lady Busty och Miss Shameless.
22 februari
14.00–14.30 för 3-4 år
14.30–15.00 för 4-7 år
DQSH startade i San Fransisco 2015 och är precis vad det låter, drag queens som läser sagor för barn. Man läser normkreativa barnböcker, med allas lika värde i grund. Barnen får positiva queera förebilder som utmanar könsnormerna. Syftet är att barn ska få med sig att dom har rätt att vara som de är, oavsett vilken identitet de har, hur de ser ut eller var de kommer ifrån.

Jazza med Mimi med Musik I Syd
29 februari 14.00
2-5 år
Med lekfullhet, rörelse och improvisation i fokus vill Mimi inspirera barnen till att röra på sig och leka med hela röstregistret. Med rösten kan man sjunga precis vad man vill, sången behöver inte ens ha några ord. Men vad händer när Mimi plötsligt upptäcker att hon fastnat i en sång? Kan barnen hjälpa henne ut?
Mimi Terris är sångerska, kompositör och musiklärare, utbildad på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium och Musikhögskolan i Malmö.

Skrot-trix, tips och spel med Skrotorkestern
7 mars 14.00
3-10 år
Musikgruppen SKROT visar och spelar olika roliga och konstiga instrument som de gjort själva. Det ges också tips på vad du kan prova att göra hemma.

Sagan om Snegel med Eva Ahlberg Teater
21 mars 14.00
2-6 år
Om en sällsam snigel som bor längst ner i en brunn, men hela tiden sneglar uppåt mot ”taket”, som är blått ibland och grått ibland, någon gång alldeles rött… på nätterna är det alldeles svart, med hundratals små lysande prickar. Kanske finns det en helt annan värld däruppe.
De andra sniglarna retas. Till slut kallar dom mig bara för Snegel. Det finns ingenting däruppe, säger de. Dessutom är det förbjudet att klättra upp! Fritt efter en saga av Petra Szab.

Flax med Medi Duo
28 mars 14.00
1-3 år
En lekfull rörelse- och musikföreställning om locklåtar, att pröva sina vingar och bli flygfärdig. Två fågelfilurer lär känna sina vingar och sina röster. I boet spelar de blåsinstrument och slagverk, sjunger om lilla snigeln och blinkar med stjärnorna. Publiken får flaxa, kraxa, dansa, leka och sjunga med de nykläckta fågelfilurerna.

Greta Get med Apolonia
4 april 14.00
I det härliga landet Apolonien lever alla i samklang med naturen. Utom den ohälsosamma rockgeten Greta Get som äter allt, slösar och förpestar som en hel fabrik och lever livet på andras bekostnad. Greta Get sjunger att hon har en mage av stål som tål och bryr sig mindre om hur någon annan har det. Blåsfiskarna i havet, de har däremot problem. De telegraferar upp till Apolonien om hur illa det är ställt med det alltmer växande berget av plastpåsar som ger havet påssjuka. Då knackar det på dörren och in kommer Professor Skräp. Han lär oss hur vi kan omvandla skräp till roliga saker som instrument. Så klart härsknar Greta till. Allt detta till tonerna av världsmusik och en jättestor, färgstark sagobok på scen.

Allt har fri entré. Biljetter hämtas på Stadsbiblioteket innan föreställning. Biljetterna släpps två veckor innan respektive föreställning.

Lämna en kommentar