Drottningen är tillbaka

Fideli Österström

Med hits som Come Along, Talking to the Man in the Moon och Longing for Lullabies är det snart dags för Sveriges popdrottning Titiyo att inta Dunkers konsertsal. Hon har vunnit Grammys, flera Rockbjörnar och 2018 valdes hon välförtjänt in i Swedish Music Hall of Fame. I april spelar hon äntligen i Helsingborg.

Genom modern soulpop står Titiyo fortfarande stadigt på den svenska musikscenen 30 år efter att hennes karriär startade. Förutom att hon har skrivit hits tillsammans med Jocke Berg (Kent), Peter Svensson (The Cardigans) och Kleerup har hon även varit en av deltagarna i succéprogrammet Så mycket bättre och sidekick till Plura i programmet Pluras kök. Detta är dock endast en liten del av allt det som hunnit att ske under hennes karriär.

Under 2018 släpptes den kritikerrosade singeln Som ingenting och nu är Titiyo åter ute på sverigeturné. Sångerskan beskriver själv turnén som varm och personlig och menar att de nya svenska texterna och musiken gör det möjligt för henne att kommunicera med publiken på ett nytt sätt. Oavsett om hon sjunger på svenska eller engelska trollbinder hon oss med tankfulla texter och såväl behagliga som elektriska toner. Drottningen är tillbaka och hon kommer till Helsingborg torsdagen 11 april.

Ingår i Dunkers Big 5
Konserten med Titiyo är en av fem föreställningar som ingår i konceptet Big 5. En serie som presenterar kända och etablerade artister. Konserterna med Jack Vreswijk och Maia Hirasawa är redan avverkade. Titiyo står på tur och framöver har du Rebecka Törnqvist och Anna Kruse featuring Stina Ekblad att se fram emot.

Vad: Titiyo
Var: Konsertsalen, Dunkers kulturhus
När: 11 april klockan 19:00
Pris: 295 kronor med Kulturkortet. Ordinarie pris: 350 kronor.

Foto: Victor Flumé

Lämna en kommentar