Du är bjuden på bibliotekskalas

PS
Paul Svensson

Helsingborgs stadsbibliotek bjuder in dig, dina grannar och alla du inte känner till bibliotekskalas lördag 13 november. Kalaset är laddat med flera olika sorters aktiviteter som riktar sig till barn, unga och även vuxna. Alla arrangemang är gratis att deltaga i och kalaspåsen innehåller bland annat högläsning och familjehöstpyssel, sång och författarbesök.

För att fira att samhället har öppnat upp efter pandemin bjuder Helsingborgs stadsbibliotek in till en heldag där flera olika programpunkter står på agendan. Bibliotekskalaset riktar sig till dem som är fem år, dig som befinner dig mitt i livet eller är över 60 år. Tanken är att det ska bli en dag med skoj, pyssel, information och lärande för besökare i alla åldrar.

Det blir både drop in till heldagsaktiviteter och satta arrangemang. Totalt väntar 15 olika programpunkter. Du får bland annat möjlighet att ta del av en utställning om framtidens bibliotek, där du också får vara med att påverka. Under dagen blir det även workshops för ungdomar, mysigt höstpyssel för hela familjen, berättelser om en finurlig igelkatt samt hållbarhetstänk, svenska som andra språk och digital detox. Bibliotekskalaset avrundas med författarsamtal tillsammans med Mattias Edvardsson, som slog igenom internationellt 2018 med boken En helt vanlig familj.

Samtliga arrangemang är gratis att deltaga i men antalet platser kan vara begränsat. Vissa av arrangemangen kräver biljett, vilket kan hämtas i informationsdisken på Helsingborgs stadsbibliotek. På bibliotekfh.se kan du spana in det kompletta kalasprogrammet.

Vad: Kul för alla
När: 13 november 11.00–16.00
Var: Helsingborgs stadsbibliotek
Entré: Fri entré

Lämna en kommentar