Dunkers kulturhus bjuder in till en favorit i repris!

Fideli Österström

En av de mest minnesvärda och bejublade konserterna i Dunkers historia återuppstår. Ola Salo (The Ark) och Per Tengstrand (pianovirtuos) intar åter Dunkers konsertsal och bjuder på en härlig och färgsprakande show som man sent kommer att glömma.

Giganterna inom svenskt musikliv är äntligen tillbaka. I en symfoni av både nytt och gammalt material hittar man en hel del pop men även klassiska toner från Mozart. De småländska artisterna har ett unikt samspel som är svårt att sätta ord på. Allting stämmer, från dur till moll, från svärta till glädje och snacket mellan låtarna tillför ytterligare en dimension. Ingen kan bryta den förtrollning som uppstår när Salo och Tengstrand intar scenen till den sista tonen är spelad. Det är en hjärtlig upplevelse med glimten i ögat som värmer och berör.

Per Tengstrand har studerat piano för bland andra Hans Pålsson, Dominique Merlet, Dominique Weber och Romuald Sztern. Bland ett otal internationella priser märks främst förstapris i den internationella pianotävlingen i Cleveland 1997. Idag är han en internationellt aktiv konsertpianist, bosatt i Princeton, New Jersey med sin hustru.

Ola Salo är mest känd som frontfigur och sångare i The Ark där han skrev i stort sett all text och musik. 2008–2009 spelade Salo huvudrollen i musikalen Jesus Christ Superstar vid Malmö Opera och Musikteater. Till denna uppsättning stod han själv för nyöversättningen av librettot. 2014 var Ola Salo en av deltagarna i den femte säsongen av Så mycket bättre i TV4.

Från början var det bara tänkt att det skulle bli en konsert, men på grund av det stora trycket på biljetterna kommer Ola och Per att uppträda två gånger på samma dag. Första tillfället blir vid klockan 15:00 och sedan, som planerat, klockan 18:00. Missa inte detta unika tillfälle att se två av Sveriges bästa artister uppträda tillsammans.

Konserten ingår i Dunkers Big 5 som presentar kända och etablerade artister. Köp biljett direkt via Ticketmaster eller i Dunkers biljettcentral i receptionen.

Vad: Ola Salo och Per Tengstrand spelar på Dunkers
När: 3 november klockan 15:00 och 18:00
Var: Dunkers kulturhus
Pris: Ordinarie entré 350 kr, 295 kr med Kulturkortet

Lämna en kommentar