Dunkers kulturhus bjuder in till Kulturligg

PS
Paul Svensson

I höst fortsätter Dunkers kulturhus med konceptet Kulturligg. Det bygger på att besökarna ligger ner och tar del av olika sorters installationer i kulturhuset. Den här säsongen blir det en jazzkonsert i utställningen Jorden runt på 80 souvenirer, ett äventyr för öronen av ljuddesignern och musikkompositören Paul Khadra samt en drömsk virtuell upplevelse i en magisk värld.
Kulturligg skapar en oväntad upplevelse som står ur i jämförelse med andra kulturupplevelser.

28 september 19.00–20.00
Jazzkonsert i utställningen Jorden runt på 80 souvenirer
Höstens första kulturligg är en jazzkonsert tillsammans med Fridhems folkhögskola. Konserten tar plats i en utställning med souveirer från hela världen. Kvällens musiker studerar på Fridhems jazzlinje, vilken räknas som en av de bästa musikutbildningarna i Skandinavien. Här kan du ligga och drömma dig bort till jazzklubbar i fjärran länder.

26 oktober 19.00–20.00

Ethereal – Paul Khadra
Hur låter egentligen Skåne? Finns det ett särskilt ljud som sammanfattar Sveriges mest södra landskap? I föreställningen Ethereal utforskar ljuddesignern och musikkompositören Paul Khadra Skånes skiftande ljudlandskap. Hur det låter får man reda på när du kommer och ligger i kulturhuset.

30 november 19.00–20.00
Slumberland – en virtuell godnattsaga
I den här VR-föreställningen får du besöka en värld där alla rastlösa själar hamnar precis innan de somnar. Världen beskrivs av utvecklarna som en plats för kollektiv vila och reflektion. Du deltar aktivt via VR-glasögon och handkontroller. Föreställningen ges på engelska och har totalt 12 platser att ligga på.

Entré till föreställningarna är 195 kronor. Med Kulturkortet betalar du endast 155 kronor. Biljetter köper du på dunkerskulturhus.se samt i entrén på kulturhuset.

Vad: liggande kulturupplevelser
Var: Dunkers kulturhus
När: 28 september, 26 oktober och 30 november 19.00–20.00
Entré: 155 kronor med Kulturkortet, ordinarie entré 195 kronor