Dunkers kulturhus rullar ut röda mattan

PS
Paul Svensson

En höst med lite extra glam, guldkant och festligheter är vad de flesta behöver efter det senaste årets restriktioner. Dunkers kulturhus rullar ut röda mattan lördag 16 oktober och bjuder in till Grand Reopening. Det är en heldag med aktiviteter, workshops, guidade turer och musik. Dagen till ära är det också fri entré till kulturhusets alla utställningar.

Som en kulturell lördagsgodispåse fylld med härliga godbitar för alla smaker. Dagen börjar redan klockan 10.00 och dörrarna stängs inte förrän 20.00. Förmiddagen vigs åt kulturhusets yngre besökare och deras vuxna med Familjelördag och under eftermiddagen och kvällen styr man om något och riktar sig till en äldre publik med bland annat mingel i foajén, visningar och klassisk musik.

Programmet kan delas in i kategorierna guidade visningar, workshops, musik och samtal. Gällande de guidade visningarna bjuder man med besökarna och berättar mer om kulturhusets verksamhet och arkitektur samt om konsten i utställningen Ansikten – porträtt ur Helsingborgs museers samling.
Det blir också två olika workshops under dagen på temat tejpkonst. Den ena av dem handlar om att skapa växtligheter med tejp och den andra bygger på konceptet pop-art.

Räkna med att det kommer att låta en hel del under dagen. Flera olika musikaliska arrangemang väntar i kulturhuset och det blir allt från orkestermusik till klassiska stycken och även en tribut till en av våra främsta trubadurer genom tiderna, Cornelis Vreeswijk.
I kategorin samtal står två utställningar i fokus, Yttrandefrihetens gränser samt Ikoner. I den sistnämnda kommer till och med utställningens huvudman, Larsåke Thuresson, att finnas på plats för att prata med besökarna. Dunkers kulturhus utlovar även en hemlig gäst i samtalet.

Utöver det späckade programmet kan du under dagen också titta på när de tyska konstnärerna Rob König och Claas Selck skapar livekonst med tejp i kulturhusets stora fönsterparti mot hamnen. Konstverket är både en del av den här speciella dagen och Tape Week, som startar redan 11 oktober på Dunkers kulturhus.

dunkerskulturhus.se hittar du komplett program för Grand Reopening. Här kan du redan nu börja spana in de kulturella godisbitarna och börja planera vilka du helst vill få en smakbit av när Dunkers kulturhus rullar ut röda mattan.

Vad: En dag med festligheter
När: 16 oktober 10.00–20.00
Var: Dunkers kulturhus
Pris: Fri entré till alla utställningar

Lämna en kommentar