Dunkers kulturhus söker unga konstnärer

PS
Paul Svensson

Öppna konstnärskapet är en ny konstsalong på Dunkers kulturhus som riktar sig till unga konstkreatörer i nordvästra Skåne och kring Helsingör. Nu söker kulturhuset konstnärer i åldrarna 15–25 år som vill ställa ut under perioden 23 november 2023–4 februari 2024. Det kostar inget att vara med och alla konstformer är välkomna.

Kanske har du ett barn eller barnbarn som drömmer om att ställa ut sina verk i det kulturella finrummet på Dunkers kulturhus. Då ska du passa på att tipsa dem om utställningen Öppna konstnärskapet som öppnar i november. Det är en helt ny konstsalong med inriktning på unga, lokala konstnärer. Totalt söker man nu tio konstnärer som vill ställa ut varsitt verk på kulturhuset. Urvalet bestäms av en jury och sista ansökningsdag är 15 september.

Ansök online
Det är fritt fram för alla konstformer. Den enda konstregeln att hålla sig till är temat, som i år Bortom detta. Ansökningsformulär finns på dunkerskulturhus.se. De ansökande konstnärerna behöver inte ha någon formell utbildning inom konst eller ens ha medverkat i en utställning tidigare. Deltagarna ansöker med max ett verk var.

För att ansöka måste man vara i åldern 15–25 år samt bosatt i nordvästra Skåne eller kring Helsingör. Juryn består av professionella aktörer och yrkesverksamma konstvetare från den regionala konstscenen.
Läs gärna mer om Öppna konstnärskapet på dunkerskulturhus.se.

Vad: framtidens konstnärer
När: 23 november 2023–4 februari 2024
Var: Dunkers kulturhus