Dunkers visar vägen för ny musik

MR
Mikael Rudesjö
Norrbotten NEO och Wendy McNeill

Höstens musikscen på Dunkers bjuder på ett brett program. För några veckor sedan släpptes biljetterna till höstens stora konserter. Men utbudet bjuder också på både nytt och spännande.

Nu har vi släppt biljetterna till dels en ny programserie: ”Jag var där, precis som alla andra” som presenterar, i ett intimare format, artister på väg att nå en bredare publik och dels till konsertserien ”sounds like”, som sedan förra säsongen fortsätter att slå ett slag för den nutida konstmusiken.

Jag var där, precis som alla andra…

Det går bara in 75 personer på ”Jag var där, precis som alla andra”. Serien innebär på det viset tre intima spelningar i cafésittning, med artister som är på väg att slå igenom på riktigt. Man kommer att sitta mycket nära och man kommer att berätta att man var där.

Leila Abdul-Rauf – 4 oktober 19:00
Ett drömskt musiklandskap med inslag av elektronik, akustiska instrument och ljudeffekter.
Leila Abdul-Rauf är musikern och kompositören från San Fransisco som spelat i tunga metall-band, men som soloartist spelar drömliknande musik, ett sorts destillat av avlägsna minnen och dolda känslor. Leilas första livespelning i Europa sker på Dunkers.

Amanda Ginsburg – 26 oktober 19:00
Trombonisten Nils Landgren beskriver Amanda Ginsburg som en riktig stjärna med stor närvaro och med självklar musikalitet. Under 2017 blev hon nominerade till ”Årets nykomling” i Jazzkatten på P2. Amanda har redan fått skivkontrakt och släppte sitt första album, ”Jag har funderat på en sak”, där singeln ”Flykten från vardagen” finns med.

Wendy McNeill – 15 november 19:00
Kanadensiska Wendy McNeill, som numera är bosatt i Sverige och Spanien, har en musikstil som kan beskrivas som en blandning av kabaré, pop, dragspel och musikaliskt berättande. Hon har turnerat över hela världen, medverkat i indiefilmer, dans- och teaterproduktioner och släppt fem album. Wendys musik och vilda berättelser är som gjort för det här liveformatet.

sounds like

Konsertserien sounds like: slår ett slag för nutida konstmusik med såväl internationella som lokala artister. Serien är ett samarrangemang mellan Dunkers kulturhus, Helsingborgs Kammarmusikförening och Musik i Syd.

GONG – 13 september 19:00
GONG är fyra unga slagverkare som på repertoaren har verk skrivna för melodiska slagverksinstrument. Det blir allt från Bach och Mozart till jazz och flamenco. Kvartetten består av Johan Söderholm, Frans Klingfors, Petter Hedbom och Malin Sjökvist.

Norrbotten NEO – 28 oktober 16:00
Norrbotten NEO med operasångaren Olle Persson bjuder på en musikalisk föreställning där historien om galne kung George och hans fåglar står i centrum. Violinisten och flöjtisten är kungens fångar medan slagverkaren ser till att hålla kungen inom musikens galenskap. Förutom Eight Songs för a Mad King framför ensemblen verk av Helen Grime, Rebecca Saunders och Jonathan Harvey.

Lämna en kommentar