Duo Siri Karlsson spelar på Dunkers

HW
Henrik Wilhelmsson

Duo Siri Karlsson är just nu ett av Sveriges mest spännande band enligt en enig kritikerkår. Deras nyskapande sound utforskar en rad olika stilar och mynnar ut i något helt unikt: en fantasifull, musikalisk saga med element av mystik, folkmusik, natur och synt. Torsdagen den 5 oktober kommer duon till Helsingborg för att spela på Dunkers kulturhus.

Som om en mystisk saga kommer till liv via noter, instrument och sång. Det är svårt att sätta en exakt etikett på musiken som Duo Siri Karlsson framför. Här finns inslag av många olika genrer, såsom folkmusik, jazz, rock och till och med en klang av klassiskt. Men här finns samtidigt något helt nytt, ett sound som man inte riktigt kan förklara men gärna vill höra mer av.

Hittills har det blivit fyra album och vid varje ny release har duon förnyat och förbättrat sin unika musikstil. Senaste albumet, Shake Shake Love, spelades in i Berlin och har ett underliggande budskap på temat kärlek och omtanke. Succén har inte låtit vänta på sig och bland annat har Aftonbladet korat singeln Semphronia som en av de 99 bästa låtarna i världen under 2016. Duon är på gränsen till det riktigt stora genombrottet.

Siri Karlsson består av Maria Arnqvist på saxofon, keyboard och sång samt Cecilia Österholm på nyckelharpa och sång. Passa på att lyssna på deras musik när de kommer till Dunkers i oktober. Såväl musiken som det starka scenspråket och klädstilen är något utöver det vanliga.

Biljetterna kostar 180 kr/person. Har du kulturkort drar du den långa stickan och får trettio kronor i rabatt på ordinarie pris. Och för studenter blir det ytterligare tjugo kronor billigare. Biljetterna köper du via Ticketmaster eller i entrén på Dunkers.

Vad: konsert med Duo Siri Karlsson När: 5 oktober, klockan 19.00 (2 x 40 minuter och paus på cirka 20 minuter) Var: Dunkers kulturhus, Teatersalen Övrigt: Läs mer och lyssna på Siri Karlsson – www.sirikarlsson.com