Efterlängtad 40-talshelg på Fredriksdal i augusti

PS
Paul Svensson

Tredje helgen i augusti vrids klockan tillbaka på Fredriksdal museer och trädgårdar. Från 17 till 18 augusti anordnas 40-talshelg och stadskvarteret på Fredriksdal förvandlas till en tidsenlig fest för alla som gillar 40-talet. Med Kulturkortet har du fri entré hela helgen.

Det är ett arrangemang som blir mer och mer populärt för varje år. Under dagarna två kan du promenera omkring på kullerstensgatorna i stadskvarteret på Fredriksdal och förundras över en tidsresa från 2019 till 1940-talet. Här vimlar det av tidstrogna fordon så som gamla militärjeepar och lastbilar, det blir historiskt återskapande både med amerikanska och brittiska soldater och frivilliga som klätt upp sig under dagen för att vara en del av festligheterna. Under helgen anordnas det även med föredrag på tidseran.

Intresset för 40-talet är stort och det märks inte minst på intresset för 40-talshelgen på Fredriksdal. Hit kommer besökare för att få sig en titt, njuta av det som varit eller bara för att få vara med om en trevlig dag. Det blir bland annat en stor portion militärhistoria, som sig bör. På gräsmattorna kommer du att kunna spana på jeepar och gamla vapen som kulsprutor och luftvärnskanoner. På plats har du även möjlighet att titta in i fälttält och se hur det kunde se ut när det begav sig.

Precis som tidigare år finns det möjlighet att komma in gratis även utan Kulturkortet. Om du dyker upp i autentiska 40-talskläder får du fri entré. Det gäller dock att du mejlar till ricky.wrentner@helsingborg.se och meddelar i förväg att du kommer utklädd för att komma med på gästlistan och på så sätt slippa betala entré. För alla andra gäller 100 kronor per person, om man inte är under 18 år, förstås. Helgen vänder sig mestadels mot vuxna, men det finns behållning för hela familjen.

”Det är inte ofta man får chansen att uppleva något så spännande som det här. Under två dagar förvandlas verkligen Fredriksdal museer och trädgårdar till ett paradis för alla som älskar eller är nyfikna på 40-talet. I år tror jag vi kommer att slå tidigare besöksrekord”, säger Ricky Wrentner som är ansvarig för 40-talshelgen på Fredriksdal museer och trädgårdar.

Lördag 17 augusti kan du besöka 40-talshelg på Fredriksdal mellan klockan 10.00–18.00 och söndag 18 augusti är entrén till 40-talet öppen mellan 10.00–17.00.

Vad: 40-talshelg på Fredriksdal
När: 17-18 augusti
Var: Fredriksdal museer och trädgårdar
Pris: Ordinarie entré 100 kr. Fri entré med Kulturkortet samt för unga upp till 18 år

Lämna en kommentar